Naslovna Info Gradiška Gradonačelnik Zoran Adžić: Učešće u projektu “MEG dva” biće značajno za dalji...

Gradonačelnik Zoran Adžić: Učešće u projektu “MEG dva” biće značajno za dalji razvoj Gradiške

GRADIŠKA – Grad Gradiška ostvario je značajne finansijske, ali i druge benifite učešćem u prvoj fazi „MEG“ projekta, bio najuspješnija lokalna samouprava među učesnicama projekta i sa razlogom očekuje da i u projektu „MEG dva“ nastavi da radi sa međunarodnim partnerima na daljem razvoju – rekao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Ovaj grad je bio najuspješnija lokalna samouprava među učesnicama projekta i sa razlogom očekuje da i u projektu „MEG dva“ nastavi da radi sa međunarodnim partnerima na daljem razvoju.

Gradonačelnik Adžić je rekao da je Gradiška tokom prve faze „MEG“ projekta dobila značajna sredstva za finasiranje infrastrukturnih projekata, ali da je još važnije to što je lokalna uprava mijenjala na bolje svoj odnos prema građanima i privrednicima i smanjila takse i naknade za privredne subjekte.

-Još važnije je  to što je lokalna uprava mijenjala na bolje svoj odnos prema građanima i privrednicima i smanjila takse i naknade za privredne subjekte. Sigurno će nam za unaprijeđenje rada lokalne uprave mnogo značiti i učešće u drugoj fazi „MEG“ projekta i da će nas dodatno otvoriti prema međunarodnim partnerim – rekao je Adžić.

Gradiška je kroz ovaj projkat postala prepoznatljiva kod Evropske komisije, UNDP-a i razvojnih agencija kao proaktivna lokalna uprava, koja zna da pravi strategije i projekte, kako doći do sredstava i relizovati planirano.

-Najviše koristi od učešća u ovom projektu grad je imao u ostvarenju brojnih projekata u opremanju Poslovne zone u Novoj Topoli i zaštiti vodoizvorišta. 2018. godine smo smanjili takse i naknade prema malim preduzećima i na taj način privredi ostavili preko 300 hiljada konvertibilnih maraka – rekao je Adžić.

Lokalna uprava u Gradišci kroz projekte „MEG“ jedan i dva želi da pojača infrastrukturno ulaganje, ali i privredni razvoj i na taj način ubrza put do zacrtanog cilja, a to je status razvijenom srednjoevropskog grada.

Video: