Naslovna Info Gradiška Gradonačelnik Zoran Adžić obišao KP ‘Gradska čistoća’, koje je značajno investiralo...

Gradonačelnik Zoran Adžić obišao KP ‘Gradska čistoća’, koje je značajno investiralo u novu opremu

GRADIŠKA – Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, pohvalio je rad Komunalnog preduzeća ‘Gradska čistoća’. Gradonačelnik je danas, zajedno sa svojim saradnicima, obišao ovo preduzeće, koje je obnovilo  mehanizaciju i sredstva rada, zahvaljujući podršci Gradske uprave i Razvojne agencije RAGA.

Riječ je o sredstvima od stotinu hiljada konvertibilnih maraka, iskorištebnih za kupovinu vozila i kontejnera za otpad.

-Razvojna agencija  RAGA aplicirala je kod Fonda za zaštitu životne sredine za projekat u visini od stotinu hiljada KM. Fond je odobrio grant od 70 hiljada maraka, Gradska uprava je uplatila sedamnaest, a ‘Gradska čistoća’ preostalih trinaest hiljada maraka. Tim sredstvima kupljen je  kamion autopodizač za teže i veće kontejnere, zatim deset kontejnera zapremine pet kubika, 16 plastičnih kontejnera od 1,1 kubni metar za gradsko područje i  jedan rostfrajni kontejner za klaonički otpad, rekao je gradonačelnik Adžić.

Prema njegovim riječima nastavljena je politika ulaganja u ovo preduzeće, u koje je za protekle 3,5 godine uloženo gotovo milion konvertibilnih maraka.

-Rezultat toga je uređen grad i cijelo gradsko područje. Naši parkovi, javne površine, dječija igrališta su čisti. Redovno dobijamo pohvale od gradonačelnika i načelnika iz drugih sredina. Moramo nastaviti istim tempom, rekao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Željko Bilbija, direktor KP ‘Gradska čistoća’ rekao je da je nabavkom novog kamiona autopodizača riješen veliki problem, jer su ti  poslovi do sada rađeni sa vozilom starim 35 godina.

-Dobijamo pohvale naših građana, oni nam daju i ideje i to su naše nove obaveze. Imamo nove planove. Naredne godine očekujemo nabavku novog kamiona sa cisternom, kakbo bismo zamijenili ovaj sadašnji, proizveden daleke 1977. godine, rekao je Bilbija.

Iz KP ‘Gradska čistoća’ upućen je i apel građanima da pažljivo rukuju sa novonabavljenim kontejnerima, kako bi se izbjeglo njihovo uništavanje. Najavljene su i nove akcije uređenja grada i javnih površina na cijelom gradskom području.