Naslovna Info Gradiška Gradonačelnik Gradiške organizovao novogodišnji prijem za privrednike

Gradonačelnik Gradiške organizovao novogodišnji prijem za privrednike

Gradonačelnik grada Gradiška Zoran Adžić organizovao je danas novogodišnji prijem za privrednike grada Gradiška.

Adžić je rekao da je sa privrednicima razgovarao o prisutnoj problematici uzrokovanom pandemijom virusa korona i na koji način Gradska uprava može pomoći u prevazilaženju tog problema.

„Razgovarali smo sa privrednicima o tome kako im Gradska uprava može pomoći kroz svoje mjere, kroz Odjeljenje za lokalni i ekonomski razvoj kao i aktivnosti Razvojne agencije kako bi kroz međunarodne projekte pomogli našoj privredi da dinamiku razvoja 2018. i 2019. godine nastavi i razvije u 2021. godini. Da povećamo broj zaposlenih, a da privredni subjekti realizuju svoje razvojne projekte u Gradišci“ rekao je Adžić i dodao da Gradska uprava stoji privrednicima na raspolaganju uz napomenu da je važno poštovanje standarda koji su usvojeni u prethodnom periodu.

Direktor preduzeća PMP „Jelšingrad“ Branislav Banjac rekao je da je pandemija virusa korona značajno uticala na poslovanje brojnih preduzeća. On se zahvalio Gradskoj upravi na pomoći i saradnji sa privrednicima što su pokazali i na današnjem novogodišnjem prijemu.

„Ovo je dobra prilika da se na kraju godine sumiraju rezultati odnosno posljedice pandemije ali da se sagleda i perspektiva za narednu godinu jer postoje pozitivna kretanja u privredi i trebamo  prepoznati prilike“ rekao je Banjac i dodao da je Gradiška dobar primjer saradnje Gradske uprave i privrednika.

Održana prva sjednica Privrednog savjeta grada Gradiška

Na prvoj sjednici Privrednog savjeta grada Gradiška, koja je održana danas u Kulturnom centru Gradiška, za predsjednika Privrednog savjeta izabrana je Dragana Ilić  a za zamjenika predsjednika Krešimir Bodrožić.

Ilićeva je rekla da su na današnjoj sjednici, između ostalog, usvojili Budžet i Plan kapitalnih investicija za 2021. godinu.

„Na dnevnom redu je bilo 11 tačaka koje su vezane za prijedloge akata koji će se razmatrati na sjednici Skupštine grada Gradiška. Osim budžeta i plana kapitalnih investicija govoreno je o Programu rada Privrednog savjeta za 2021. godinu, Plan implementacije strategije razvoja grada Gradiška za 2021. godinu kao i  Programi podsticaja privredi i poljoprivredi“ rekla je Ilićeva.

Ona je dodala da će Privredni savjet u toku naredne godine, u okviru svog Programa rada, održati četiri sjednice sa ciljem dalje saradnje privrednika i Gradske uprave.

Zamjenika predsjednika Privrednog savjeta, Krešimir Bodrožić rekao je da je osnivanje Savjeta važno kako bi privrednici na jednom mjestu mogli iznijeti svoje probleme i pronaći rješenje za iste ali i  ostvariti lakšu komunikaciju sa Gradskom upravom.

Privredni savjet grada Gradiške broji 27 članova iz javnog i privatnog sektora raznih grana privrede.

Izvor: Radio Gradiška

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.