Naslovna Info Gradiška Gradonačelnik Adžić: Zamoljavan vlasnike trgovina i ugostiteljskih objekata da se pridržavaju naredbi...

Gradonačelnik Adžić: Zamoljavan vlasnike trgovina i ugostiteljskih objekata da se pridržavaju naredbi o ograničenom radnom vremenu

GRADIŠKA – Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je zahvalio građanima i privrednicima koji su do sada ispoštovali sve naredbe od strane Vlade Republike Srpske i Štaba za vanredne situacije grada Gradiška, vezane za sprječavanje širenja zaraze virusom korona.

„Moramo svi ozbiljno shvatiti situaciju, ali nema potrebe za panikom i da stvaramo gužve u trgovinama zbog nabavke hrane i drugih namirnica“, naglasio je Adžić.

On je istakao da je danas izvršena dezinfekcija prostorija u Gradskoj upravi u kojoj se odvija kontakt sa građanima, te dodao da sve javne ustanove i preduzeća treba takođe da izvrše dezinfekciju svojih prostorija i o tome izvjeste gradski Štab za vanredne situacije.

Adžić je dodao i da svi službenici na šalterima u ustanovama i preduzećima trebaju da rade sa zaštitnim maskama i rukavicama.

On je naveo da je veoma važno da su dezinfikovane prostorije sva tri vrtića, dva u Gradišci i jedan u Novoj Topoli, te zamolio da roditelji ne dovode djecu u vrtiće ako to ne moraju.

Adžić je još jednom zamolio vlasnike trgovina i ugostiteljsih objekata da se pridržavaju naredbi o ograničenom radnom vremenu.

„Bolje je izgubiti određen prihod a da ostanemo zdravi. Prema onim koji se ne budu pridržavali naredbi i uputstava biće primjenjivane rigorozne sankcije“, dodao je Adžić.

Na pitanje novinara da li je poznata lokacija gdje bi u Gradišci bio stacioniran izolacioni centar za građane koji ulaze u zemlju na graničnom prelazu, Adžić je rekao da Gradsku upravu još niko nije kontaktirao vezano za to pitanje.

„Ako se treba formirati izolacioni centar u Gradišci mislim da je za to pogodan prostor bivšeg carinskog terminala, gdje imamo čvrst zidani objekat i ograđen prostor, koji može da se preuredi za tu namjenu“, zaključio je Adžić.

Higijensko-epidemiološka služba gradiškog Doma zdravlja izvršila je danas dezinfekciju šalter sale Gradske uprave Gradiška, mjesnih kancelarija u Novoj Topoli i Gornjim Podgradcima, kontejnera na graničnom prelazu i tri objekta Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“.