Naslovna Info Gradiška Gradonačelnik Adžić: Pridržavati se preporučenih pravila i uputstava Instituta za javno zdravstvo...

Gradonačelnik Adžić: Pridržavati se preporučenih pravila i uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske (VIDEO)

GRADIŠKA – Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da će ublažavanjem mjera, vezanih za rad poslovnih subjekata kojima je odlukama Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije bio onemogućen ili ograničen rad u proteklom periodu, od ponedjeljka 11. maja ugostiteljskim objektima, kafićima i restoranima biti dozvoljen rad, ali uz pridržavanje svih preporučenih pravila i uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

„Vidimo da je pandemija virusa korona u slabljenju, ali ne smijemo da se opustimo i dozvolimo rizik da se ne bi slučajno dogodila ponovna pojava zaraze i nekontrolisana situacija. Moramo da budemo principijelni, da se pridržavamo svih preporučenih mjera jer je to jedini način da se izbjegnu velike posljedice po život i zdravlje građana Gradiške i Republike Srpske“, naveo je Adžić.

Adžić je rekao da se ugostitelji nisu obraćali Gradskoj upravi i da se mjere koje se tiču njihovog rada donose na nivou Republičkog štaba za vanredne situacije koje se moraju poštovati i na području grada Gradiška.

„Ovo je prilika da se objekti otvore, da pojedine djelatnosti nastave rad, da se ponovo otvara saradnja sa privrednim subjektima iz zemalja Evropske unije i Srbije i da krenemo svi zajedno naprijed korak po korak“, istakao je Adžić.

Adžić je naglasio da će svi objekti Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“ naredne sedmice početi sa radom i podsjetio da će prema odluci Gradskog štaba za vanredne situacije roditelji vrtić za mart plaćati 50 odsto, dok april i maj neće plaćati.

„I u dječijem vrtiću će se morati primjenjivati mjere preporučene od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Uprava vrtića je sve spremila, nabavili smo i beskontaktne toplomjere da se mogu djeca prekontrolisati“, rekao je Adžić i dodao da je najbitnije zdravlje građana, ali da Gradska uprava podržava i privredne aktivnosti sa primjenom mjera koje su preporučene.

On je podsjetio da komunalna policija kontroliše primjenu svih propisanih mjera.