Naslovna Info Gradiška Gradonačelnik Adžić organizovao prijem za prosvjetne radnike (FOTO/VIDEO)

Gradonačelnik Adžić organizovao prijem za prosvjetne radnike (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić organizovao je danas prijem za prosvjetne radnike sa područja Gradiške, koji su učestvovali u pripremi i izvođenju nastave na daljinu.

-Veliki doprinos uspješnom završetku školske godine u uslovima pandemije virusa korona dao je tim prosvjetnih radnika koji je pripremao i izvodio nastavu na daljinu putem javnog servisa Republike Srpske, među kojima je bilo pet nastavnika iz gradiških osnovnih škola – rekao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Gradonačelnik Adžić je danas organizovao prijem za prosvjetne radnike sa područja Gradiške, koji su učestvovali u pripremi i izvođenju nastave na daljinu, te im zahvalio za uloženi trud i uručio prigodne poklone. On je istakao da ovih pet nastavnika nije slučajno izabrano da budu učesnici jedne nove aktivnosti kao što je nastava na daljinu putem RTRS-a, te da su oni iskazali želju i volju da budu dio tog tima u teškim okolnostima.

-Ovo je jedno novo iskustvo za prosvjetne radnike u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima. To je dokaz da iz svake nevolje uvijek izraste i nešto dobro, a to je činjenica da možemo i u ovakvim teškim okolnostima da organizujemo nastavu na daljinu i omogućimo učenicima da uspješno završe školsku godinu – naglasio je gradonačelnik Adžić.

Gradonačelnik je podsjetio da grad Gradiška svake godine nagrađuje učenike generacija i vukovce osnovnih i srednjih škola, ali i prosvjetne radnike koji su svojim znanjem, trudom i zalaganjem obilježili jednu školsku godinu.

Učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi “Danilo Borković” Gradiška Slađana Panić Šinik zahvalila je za prijem, te istakla da su prosvjetni radnici pokazali da mogu da prebrode sve teške okolnosti i ispune zajednički cilj, a to je obrazovanje djece, što je za njih na prvom mjestu.

-Zajedno smo se brzo organizovali i uz pomoć naših savjetnika organizovali nastavu na daljinu. Nije bilo lako, radili smo i noću i danju jer smo svakodnevno bili dostupni i za svoje učenike. Ovo je iskustvo za koje se nadam da se neće ponavljati, ali koje je na kraju dobro završeno – rekla je učiteljica Slađana Panić Šinik.

Ona je zahvalila i roditeljima učenika, dodajući da je njima tokom nastave na daljinu možda bilo i duplo teže nego nastavnicima.

-Prednost nastave na daljinu je što su djeca postala informatički pismenija, a mana je ta da nismo imali kontakt sa učenicima. Prosvjetni radnici su navikli na interakciju i rad sa đacima, a kada smo stali pred kamere, pričali smo sa kamerama – rekla je učiteljica Slađana i izrazila nadu da će učenici i nastavnici od septembra ponovo moći da se vrate u svoje učionice.

Rukovodilac Tima za pripremu nastave na daljinu za drugi razred Mirjana Brkić Ljepojević, koja je i učitelj razredne nastave u Osnovnoj školi “Danilo Borković” – naglasila je da ne postoji napor kada postoji volja i potreba da se nešto dobro uradi, nego samo ambicija i želja da se posao uradi što bolje.

-Mislim da smo se mnogo trudili i sve dobro uradili i nadam se da nismo mnogo opteretili roditelje, kojima zahvaljujem jer su, na neki način, radili i naš posao – istakla je učiteljica Mirjana.

Ona je navela da prosvjetni radnici uvijek nešto uče, a da je ovo bila prilika da u neobičnim okolnostima prošire svoja znanja i pokušaju da djecu nešto novo nauče.

U procesu pripreme nastave na daljinu za drugi razred osnovne škole kao član Tima učestvovala je učiteljica razredne nastave iz Osnovne škole “Kozarska djeca” Miroslava Vasić, a u izvođenju nastave putem televizijskog prenosa učestvovali su učiteljica razredne nastave iz Osnovne škole “Sveti Sava” Dubrave Daliborka Zeljko i vjeroučitelj islamske vjeronauke iz Gradiške Armin Čergić.

Video:

Foto galerija: