Naslovna Kultura Izložbe Gradiškoj publici predstavljena djela Božane Grubor

Gradiškoj publici predstavljena djela Božane Grubor

GRADIŠKA – Izložba likovnih radova pod nazivom „Ti“ Božane Grubor iz Banjaluke otvorena je sinoć u Zavičajnom muzeju.

Grubor je publici u Gradišci predstavila 14 slika rađenih tehnikom akril na platnu koje su inspirisane art i psiho terapijom.

Ona je istakla da izložba nosi naziv „Ti“ jer je omogućeno da svaki pojedinac vidi sebe kroz posmatranu sliku.

Direktor Zavičajnog muzeja Gradiška Bojan Vujčić istakao je da Muzej kao jedan od nosilaca kulture ima obavezu da pruže priliku mladim autorima, naročito mladim slikarima.

„Sljedeća planirana izložba je izložba fotografija Ranka Smiljanića, zatim izložba pod nazivom „Sa Gojkom Šerbulom po korzu“, a nakon nje izložba još jedne mlade autorke Dajane Ćuk kojoj smo prošle godine dodjelili nagradu samostalne izložbe u Muzeju“, rekao je Vujčić.

Kustos u Zavičajnom muzeju Aleksendar Obrenović rekao je da u Muzeju imaju u planu da uskoro pripreme i izložu u kojoj će učestvovati veći broj umjetnika, a podsjetio je i na brojne ateljee na otvorenom i likovnu koloniju u koje su uključeni mladi umjetnici. Govoreći o izložbi Božane Grubor Obrenović je pohvalio njena djela naglašavajući da su u pitanju apstraktna djela.

Božana Grubor Akademiju umjetnosti u Banjaluci završila je 2020. u klasi prof. Radoslava Tadića. Učestvovala je na četiri grupne izložbe Akademije umjetnosti, a na trećoj godini Akademije osvojila je nagradu za mozaik.

Izližbu „Ti“ u Zavičajnom muzeju publika može pogledati narednih mjesec dana.

Izvor: Radio Gradiška, foto: B. Grgić