Naslovna Info Gradiška Gradiški volonteri svakodnevno na zadatku

Gradiški volonteri svakodnevno na zadatku

GRADIŠKA – Grupa volontera Crvenog krsta iz Gradiške, većinom studenata i srednjoškolaca, mada među njima ima i starijih, uvijek je tamo gde je pomoć drugima prijeko potrebna.

Dugačak je spisak njihovih aktivnosti tokom pandemije korona virusa gdje su zadnjih mjeseci uručili 300 paketa socijalno-ugroženim i višečlanim porodicama i licima koja nisu u stanju da sami obezbjede osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu u saradnji sa Civilnom zaštitom i Gradskom upravom Gradiška.

Volonteri GOCK Gradiška su juče podijelili oko 1500 pamučnih maski licima sa navršenih 65 i više godina.

Sekretar GO Crvenog krsta Gradiška, Borko Dević istakao da su danas obezbijedili i 500 novih ćebadi i donirali Bolnici Gradiška.

-Čime je za svaki raspoloživi ležaj ove zdravstvene ustanove obezbijeđena dva nova ćebeta. Pored ćebadi ovoj zdravstvenoj ustanovi donirali smo i 90 litara negazirane pitke vode – naglašava Dević.

Preko 30 volontera na raspolaganju su gradiškom Crvenom krstu i Civilnoj zaštiti, među njima su Denis Šulić, Đorđe Latinčić, Luka Ćećez, Rajna Ćećez, Luka Vanovac, Dario Jegeš, Dragana janković Jegeš, Nikola Pecija, Ratko Đukić, Stefan Radošević…

-Srećni smo što uspevamo pomoći svojim sugrađanima. Njihov osmeh, njihova zahvalnost nama su najveća nagrada. Pomažemo Domu zdravlja i Bolnici prilikom nameštanja kreveta i druge opreme za oboljele od virusa. Radimo sve što je potrebno za naše stanovništvo Gradiške – kažu gradiški volonteri.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić uvjerava da na volonterizmu treba graditi nove vrijednosti društvene zajednice.

– Mladi koji rade za opšti interes su naša budućnost. To je putokaz kojim treba kretati što više učenika, studenata ali i ostalih građana – ističe Adžić, navodeći da je volonterizam u Crvenom krstu najuspješniji primjer solidarnosti i brige za drugoga.