Naslovna Info Gradiški PDP posjetila poslanik Jelena Trivić, predstavljeni kandidati za odbornike (VIDEO)

Gradiški PDP posjetila poslanik Jelena Trivić, predstavljeni kandidati za odbornike (VIDEO)

GRADIŠKA – Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i potpredsjednik PDP, Jelena Trivić, prisustvovala je u Gradiški predstavljanju kandidata za odborničku listu Gradskog odbora PDP.

Gradski odbor Gradiška je jedan od jačih odbora Partije demokratskog progresa, možda i najjači u ovoj regiji, uz Opštinski odbor Srbac, što me jako raduje, s obzirom na činjenicu da su ove dvije opštine uporište vladajuće strukture – rekla je Trivićeva.

Dodaje da PDP u Gradiški na izbore izlazi sa punom listom, te da treba istaći i to da je interesovanje za listu bilo veliko.

– Ovdje se osjeti jedan iskren opozicioni rad, ono što mi radimo u NSRS, naši odbornici rade u Skupštini grada Gradiška. To potvrđuje i ono što ja često govorim, a to je da jedna iskrena opoziciona borba daje rezultate. Zbog toga mi kao PDP imamo razloga da se ovaj put nadamo i većem broju odborničkih mandata – istakla je Trivićeva i dodala da PDP čvrsto vjeruje i u odličan izborni rezultat kandidata za gradonačelnika ispred koalicije SDS – PDP Mirka Samardžije.

Trivićeva je tokom posjete Gradiški razgovarala i sa radnicima firme “Ratarstvo” iz Nove Topole, gdje stečajni postupak traje više od 11 godina.

Radi se o 7.500 hektara zemlje koja nije uknjižena u vlasništvo ovog preduzeća, a koja se tokom godina nekome izdaje i donosi ogroman prihod, a da se pri tome ne zna kome ide taj novac.

– Ovdje želim da naglasim činjenicu kako se upravlja imovinom Republike Srpske, kako se na neodgovoran način upravlja nečim što treba da se stavi u funkciju razvoja ove zemlje, a pod nekim nerazjašnjenim okolnostima se stavlja u funkciju nekih interesnih grupa. Sama činjenica da stečajni postupak traje 11 godina je meni nevjerovatna, a očigledno je da nešto ima u pozadini, što ova vlast ne može da riješi – rekla je ona, a saopšteno je iz PDP.

Foto: PDP

Trivićeva je jednom prilikom tokom zasjedanja Narodne skupštine govorila o ovom slučaju i uputila pitanje nadležnom Ministarstvu i Vladi Republike Srpske, tražeći da se odgovori kome ide prihod od izdavanja tog zemljišta.

Dončić: Očekujemo sedam odbornik

Predsjednik Gradskog odbora PDP Gradiška i nosilac odborničke liste Radislav Dončić rekao je da je PDP u ovom gradu kreirao dobru i kvalitetnu listu, koja čini spoj mladosti i iskustva, te da zbog toga postoji očekivanje da će lista na predstojećim lokalnim izborima ostvariti istorijski rezultat.

– Naš odbor očekuje da ove godine dobije sedam odbornika u Skupštini grada Gradiška. Smatramo da je to realno očekivanje, s obzirom na naš iskren opozicioni rad i podršku iz Banjaluke, odnosno Jelene, Draška i samog partijskog vrha. Zbog gradske vlasti koja je jako loše radila svoj posao protekle četiri godine, koja se kreditno zaduživala, nije racionalno trošila budžetski novac, bahato se ponašala prema građanima, smatramo da je PDP kao iskrena opozicija stekao podršku građana Gradiške – rekao je Dončić.

On je dodao da će se kampanja PDP bazirati na prijedlozima rješenja koja PDP nudi za nagomilane probleme, ali da će kao i do sada ukazivati na sve propuste vlasti, te ističe da će se zajedno sa kandidatom za gradonačelnika, koji ima punu podršku ovog Gradskog odbora, boriti “protiv jednoumlja, raznih pritisaka, nepotizma, kupovine skupih automobila od narodnog novca i svega onoga što karakteriše mandat aktuelnog SNSD gradonačelnka”.