Naslovna Info Gradiška Gradiški DNS na izletištu u Jablanici

Gradiški DNS na izletištu u Jablanici

GRADIŠKA – Opštinski odbor DNS Gradiška organizovao je u subotu druženje članova i simpatizera stranke na izletištu u selu Jablanica kog Gradiške, kome su prisustvovali predsejdnik Izbornog štaba DNS-a Dragomir Jovičić i nosilac kandidatske liste ove stranke za lokalen izbore u Gradišci, Dane Malešević.

DNSA na sastanku u Jablanici
Jovičić rekao da je cilj DNS-a da na predstojećim izborima značajno ojača svoj politički kapacitet u svim opštinama Srpske, jer želi da značajnije učestvuje u odlučivanju a ne samo bude koalicioni partner.
“Građanijma treba stranka poput DNS-a, koja vodi politiku kroz kulturu dijaloga. U svim opštinama gdje smo imali odlučujuću političku ulogu stanje je mnogo bolje u odnosu na ostale opštine Srpske, a primjer za to je grad Prijedor”, naglasio je Jovičić.
On je istakao da je izborni cilj stranke u Gradišci pet odborničkih manadta u lokalnom parlamentu.
“Opštinski odbor DNS u Gradišci zanačajno je ojačao u odnosu na prethodni period i ima jednu od najkvalitetnijih kandidatskih lista ove stranke u Republici Srpskoj, što je garant da će izborni cilj i biti ostvaren”, ocijenio je Jovičić.

Mladi su buducnost partijeNosilac kandidatske liste DNS u Gradišci Dane Malešević, rekao je da će prioritet ove stranke biti stvaranje uslova za zapošljavenje, navodeći da je tranutno na Zavodu za zapošljavanje u Gradišci oko 6500 nezaposlenih ljudi.

Zastave i druga obiljezja DNS-a“Sve aktivnosti biće usmjerne ka tome da se angažuju strani investitiori, a još je bitinje dati podršku i domaćim investitorima da ulažu i zapošljavaju ljude. Potrebno je intenzivirati aktivnosti u Agroidustrijskoj zoni u Novoj Topoli i napraviti kvalitetan plan razvoja buduće industrijskke zone Liman, u blizini koje će biti izgrađen novi carinski terminal i most na Savi”, naveo je  Malešević.

Dane Malesevic i Marinko Sljivar
On je nagalsio da je potrebno oživjeti rad Lokalne agencije za razvoj i ponovo formirati Turističku organizaciju, koja je trenutno ugašena, jer, kao je naveo, turizam kao grana prvirede može angažovati dosta radnika a Gradiška ima šta da ponudi turistima.
Malešević je dodao da će DNS posvetiti zanačajnu pažnju socijalno ugroženom stanovništvu i boračkoj populaciji, porodicama poginulih boraca i invalidima, koji su dali puno za stvaranje Republike Srpske.

Poslije sastanka sprtsko takmicenje