Naslovna Sport Gradiška teniserka Tea Kovačević grabi ka ostvarenju sna: Pozivnice stižu i za...

Gradiška teniserka Tea Kovačević grabi ka ostvarenju sna: Pozivnice stižu i za evropske turnire (VIDEO)

GRADIŠKA – Tea Kovačević, jedna od najtalentovanijih teniserki, mlađih juniorki u svijetu dobila je specijalne pozivnice za učešće na visokorangiranim evropskim turnirima u Francuskoj i Belgiji.

Ideja organizatora je da na jednom mjestu okupe budućnost svjetskog tenisa, a turniri su trebali da  budu odigrani na teniskoj akademiji Kim Klajsters, belgijskom gradu Bre (9. – 14. avgust) , potom u Parizu (15. – 20. avgust) i Nici, na terenima akademije Patrika Muratoglua (23. – 29. avgust).

Ipak, zbog pandemija virusa korona, za sad je izvjesno samo odigravanje turnira u Parizu, ali porodicu Kovačević itekako je obradovao poziv da se Tea pridruži društvu najboljih mladih tenisera na svijetu.

Tea je u ovoj godini veoma aktivna za razliku od većine sportista u BiH. Formu je uz odlične rezultate održavala na turnirima u Zagrebu, Virovitici i u drugim hrvatskim gradovima. Nastupala je i u Srbiji.

Otac i trener Marko Kovačević se nada da finansije i problemi koje stvara pandemija korona virusa prilikom prelaska granica, neće negativno uticati na odlazak na prestižne evropske turnire, planirane već u prvoj polovini avgusta.

Sem poziva za nastup na turnire iz “Ten pro” serije, Tea, ovih dana može da se pohvali da je  postala najmlađa teniserka u istoriji prestižne kompanije “Babolat” kojoj je ponuđen internacionalni sponzorski ugovor. 

Tea ne krije da joj je cilj da bude najbolja teniserka planeta. Iako je tek napunila deset godina krupnim koracima grabi ka teniskom vrhu. Marljvo trenira i čeka da se ponovo vrati svojim obavezama na turnirima kako bi još više obogatila svoju riznicu trofeja. 

Ona se nada da će osvojiti i Francusku te da će ponovo u svojoj Gradišci ‘zaraditi’ organizovani doček i prijem kod gradonačelnika Zorana Adžića.

Čim smo završili priču sa Teom i Markom Kovačević mlada šampionka ugostila je Anu iz Trebinja. Trenirale su zajedno, razmjenjivale iskustva i učile nove teniske lekcije.

Primijetili ste, desetogodišnja Tea Kovačević već sada ima šampionske manire, veliku dozu obazrivosti, skromnosti ali i jake ambicije. Želimo joj srećnu karijeru.

Video:

Pratite nas na Moja Gradiška TV!