Naslovna Info Gradiška “Gradiška se razvija po evropskom modelu” Denis Šulić o projektima u gradu...

“Gradiška se razvija po evropskom modelu” Denis Šulić o projektima u gradu na Savi

GRADIŠKA – Intenzivna stambena izgradnja, razvoj privrede, uređenje javnih površina, izgradnja parkova, infrastrukture, sportskih i društvenih objekata, turističkih kapaciteta, sve više svrstava Gradišku među gradove srednjoevropskog tipa.

Tome bitno dosprinosi jasna razvojna koncepcija i prepoznatljiva uloga lokalne vlasti, kazao je za Srpskainfo Denis Šulić, podpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

– Naše ulice su čiste, parkovi uređeni, nema divljih deponija niti smeća po gradu, drvoredi su bogati i raznovrsni… U toku je izgradnja velikog broja stanova, što jasno ukazuje da je za mnoge Gradiška poželjno mjesto za život. Tome u prilog ide i geografska pozicija ali i sve izvjesniji novi granični prelaz u Čatrnji, gdje je u završnici izgradnja mosta na Savi – smatra Šulić, Gradiščanin koji pripada grupi mladih političkih kadrova koji su veoma zainteresovani za napredak Gradiške.

– Nesumnjivo je da gradska vlast, predvođena gradonačelnikom Zoreanom Adžićem ima dugoročnu razvojnu viziju ali i dobru saradnju sa Vladom Republike Srpske, drugim gradovima i opštinama ali i regionalnim faktorima, uključujući i najbliže komšije u Hrvatskoj. To je rezultiralo značajnim brojem infrastrukturnih objekata u interesu svih građana – kazao je Šulić.

On je podsjetio da ove razvojne procese prati i intenzivno zapošljavanje u različitim sektorima, najviše u industriji.

– U zapadnom dijelu Republike Srpske, Gradiška je najveće gradilište, što jasno govori o razvojnim odnosno privrednim tokovima. Koristeći usvojene stimulativne mjere, gradska uprava efikasno djeluju na investitore koji se sve više opredjeljuju za Gradišku, kao mjesto ulaganja – kaže Denis Šulić, naglasivši da tome doprinosi i stabilna politička situacija na lokalnom nivou.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Završetkom mosta na Savi, dodao je, otvaraju se nevjerovatno dobre mogućnosti privrednog razvoja, posebno otvaranjem poslovnih zona, sve glasnijim zagovaranjem gradnje pristaništa za brodove i drugih infrastrukturnih objekata u funkciji transporta i investiranja.

Izvor: Srpska info