Naslovna Info Gradiška GRADIŠKA SE GRADI: Potražnja za stanovima velika, cijene rastu

GRADIŠKA SE GRADI: Potražnja za stanovima velika, cijene rastu

GRADIŠKA – Pandemija virusa korona nije značajnije uticala na stanje u oblasti stanogradnje na području Gradiške, potražnja za stanovima je i dalje velika, ali je, zbog povećanih trškova gradnje, cijena u porastu.

Jovana Lakić iz Odjeljenja za prodaju u građevinskoj firmi “Arting invest” Gradiška rekla je Srni da je ova firma u prošloj godini izgradila tri objekta sa oko 100 stanova i dodala da su svi predati kupcima.

– Naša firma trenutno gradi tri objekta, dva uz savski kej i jedan na lokaciji u blizini `starog hrasta`, gdje bi krajem ove ili početkom naredne godine trebalo da počne izgradnja još jednog objekta, a planirana je izgradnja još jedne urbane vile na keju – istakla je Lakićeva.

Lakićeva je rekla da je cijena metra kvadratnog stana u prošloj godini iznosila od 1.260 do 1.560 KM i dodala da je cijena u odnosu na protekle godine porasla zbog povećanja troškova gradnje.

Direktor građevinske Firme “Gradid inženjering” Gradiška Vasko Stojnić potvrdio je da je potražnja za stanovima i dalje velika, ali i da je cijena stanova povećana.null

– Prošle godine smo započeli objekat sa 17 stanova, a zbog interesovanja za novim stanovima u planu je izgradnja još jednog objekta – istakao je Stojnić.

On je dodao da je cijena metra kvadratnog tana u ovim objektima 1.400 KM, te istakao da će, zbog povećanih troškova materijala i radne snage, cijena stanova u novogradnji sigurno i dalje rasti.

U Gradišci je trenutno teško pronaći stan u novogradnji, posebno stanove manje kvadrature, jer se prodaju i prije završetka gradnje.

Kada se uporedi period od prije pet godina, cijena kvadrada stana u novogradnji, ali i u starijim zgradama, viša je za 200 do 400 KM na istim lokacijama u gradu.

Cijena iznajmljivanja stanova takođe je porasla i za mjesečni najam jednosobnog stana se izdvaja od 250 do 350 KM, a i tu je potražnja mnogo veća nego ponuda.null

Kada je u pitanju prodaja kuća, njih je u oglasima mnogo više i potražnja je manja.

Izvor: SRNA

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.