Naslovna Info Gradiška GRADIŠKA: Potpisivanje peticije protiv nametanja zakona visokog predstavnika (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA: Potpisivanje peticije protiv nametanja zakona visokog predstavnika (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – U Gradišci je danas počelo potpisivanje peticije o neprihvatanju odluke odlazećeg visokog predstavnika u BiH.

Upućen je poziv svim građanima Republike Srpske, koji to žele, da u što većem broju u svojim gradovima, lokalnim i mjesnim zajednicama potpišu peticiju, a koju je pokrenuo i prvi potpisao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Gradonačelnik grada Gradiška Zoran Adžić rekao je da je posljednji potez Valentina Incka pokazao da OHR i visoki predstavnik treba da odu i da ostave građanima Republike Srpske i BiH da se dogovore, da žive jedni pored drugih i da idu putem napretka i ulaska u Evropsku uniju.

-Vrijeme je pokazalo da OHR i visoki predstavnik nisu ostvarili svoju funkciju jer je smisao i samo uvođenje visokog predstavnika bilo da se građanima Republike Srpske i BiH omogući normalan suživot kako bi svi razmišljali o izgradnji privrede i boljih uslova života. NJegov čin na odlasku je pokazao da njihova uloga nije bila to nego da se stvara jaz među narodima i da se ne gradi tolerancija – rekao je Adžići dodao da je Gradiška poznata kao lokalna uprava u kojoj među građanima vlada nacionalna i vjerska tolerancija.

Video: