Naslovna Video Gradiška novi turistički biser Srpske (VIDEO)

Gradiška novi turistički biser Srpske (VIDEO)

GRADIŠKA – Јedan od gradova koji ovih godina privlače pažnju, kako domaćih, tako i stranih posjetilaca, je i Gradiška. Ljepoticom Srpskom putovali smo i ove sedmice i posjetili ovaj grad na Savi.

Gradiška je oduvijek bila otvoren grad, pun dobrodošlice. Rijeka Sava i njene pritoke, čamci, brodovi i mostovi dovozili su sve ljude dobre volje.

Bogato Lijevče, brdovito Potkozarje više od dva milenijuma pruža najbolje od sebe. I stanovnicima i gostima.

San o druženju uz dobru hranu, piće i pecanje dva prijatelja pretvorila su u salaš. Domaći proizvodi, čist vazduh i mirno okruženje recept je za pravi odmor.

U Gradišci se uvijek dobro jelo. Riba, roštilj, spremljeno na tradicionalan ili moderan način. Razvoju turizma ovog grada doprinosi i položaj na najfrekventnijem graničnom prelazu u zemlji.

– Uglavnom se ljudi iznenade. Gradiška je najfrekventniji granični prelaz. Međunarodni gosti čine bitnu populaciju, kao i oni iz rubnih opština u Hrvatskoj. Skromna je gastro ponuda, tu su šoping dan, dan za hranu, porodični ručak. Cijene su im povoljnije i zaista dosta ih dolazi u Gradišku – kaže Gordan Šurlan.

U selu Kijevci nalazi se arheološki lokalitet Manastirište, jedno od devet nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine, do sad proglašenih na području Gradiške.

Baza hrišćanstva i duhovnosti za cijelo područje, osim manastira, na ovom mjestu biće izgrađen i arheološki park posvećen arheologu Milanu Đurđeviću.

U 2020. godini, godini domaćeg turizma, obavezno planirajte i obići i Gradišku opštinu.

Prijatno ćete se iznenaditi čak iako mislite da već sve znate o njoj. Gradiška ima skrivene ljepote, samo čeka da ih i vi otkrijete.