Naslovna Kultura Izložbe Gradiška Likovna kolonija postala punoljetna (FOTO/VIDEO)

Gradiška Likovna kolonija postala punoljetna (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – Ovoga vikenda, na jezeru u Lamincima, po osamnaesti put održava se  gradiška likovna kolonija. Svoje punoljetstvo doživjela je u specifičnoj situaciji, bez učešća slikara iz regiona.

Predsjednik Udruženja likovnih umjetnika grada Gradiška, Milovan Čikić, rekao je da je situacija zbog pandemije virusa korona spriječila učešće brojnih slikara iz naše zemlje i Srbije i djeluje u skraćenom roku, od tri dana.

 -Imali smo namjeru da ove godine zovemo vrhunske umjetnike iz Srbije i okruženja i da na taj način uveličamo i proslavimo osamnaesti rođendan ove kolonije. Spriječila nas je situacija oko virusa korona. Nadamo se da ćemo naredne godine ugostiti svoje stare prijatelje, eminentne slikare iz regiona – istakao je Čikić.

Na koloniji u Lamincima, u prelijepom ambijentu pored jezera učestvuju Milovan Čikić, LJubo Marković, Slobodan Vidović, Mile Sredojević, Mladen Stajčić, Nikolina Đorđić Šijan, Ognjen Tepavčević, Renato Rakić, Aleksandar Obrenović, Milan Jožić i Nenad Balta.

Umjetnička djela sa ove kolonije biće smještena u depou Umjetničke galerije koji uskoro treba da bude završen, a nalazi se u Kultrunom centru Gradiška.

Video:

Zapratite nas na youtube kanalu Moja Gradiška TV!

Glavni organizator i pokrovitelj Likovne kolonije je Grad Gradiška uz pomoć Zavičajnog muzeja i Kulturnog centra Gradiška.

Foto galerija: