Naslovna Info Gradiška Gradiška: Komšije preko Save pohrlile na pumpe

Gradiška: Komšije preko Save pohrlile na pumpe

Automobili sa riječkim, zagrebačkim, daruvarskim, tablicama Nove Gradiške, smjenjuju se na pumpama u Gradišci. Svi su pohrlili preko Save po jeftinije gorivo. Pa i Slavko Malauk iz Lipika. Iako je u prolazu, nije se dvoumio. Natankao je četverotočkaša jer po rezervoaru uštedi i do 25 marka.

“Tamo je sad recimo osam kuna i 59 lipa. To je dvije marke i ovo sitno. A ovde, sad, je marku i 55. [Koliko ćete danas natočiti?] 100 kuna. Pa puniti koliko stane”, kaže Slavko Malauk iz Lipika.

Celinići iz Zagreba stigli su u posjetu rodbini. A kad su već tu, zašto ne svratiti do pumpe. Ni njima nije promaklo da je gorivo kod nas kudikamo jeftinije.

“[Koliko točite danas?] Nemam pojma, koliko stane. Dvadeset, trideset litara. [Koliko to dođe u kunama?] Ne znam, sad ćemo čuti. Oko 30 litara je 100, 200 kuna”, priča Josip Celinić iz Zagreba.

“[Da li se isplati preći ovamo u Gradišku?] Pa isplati se, ja blizu živim, pa mi se isplati”, rekao je Stjepan Lalić.

Isplati se, i to ne samo Stjepanu. Neki iz Hrvatske putuju i po nekoliko desetina kilometara kako bi se dokopali jeftinijeg goriva. Radnici na pumpama u Gradišci se šale da smo postali popularna benzinska destinacija za Evropljane preko Save.

Ako se najave stručnjaka obistine, cijene goriva bi mogle još da padaju. Zadovoljno trljaju ruke na benzinskim pumpama u Gradišci. Zadovoljne su i komšije. Kažu dok god je ovakvih ušteda, biće redovne mušterije.

ATV