Naslovna Info Gradiška GRADIŠKA I DALJE NA NOGAMA: Sava stagnira, ali strah ne popušta

GRADIŠKA I DALJE NA NOGAMA: Sava stagnira, ali strah ne popušta

GRADIŠKA – Vodostaj Save kod Gradiške, poslije blagog porasta tokom jučerašnjeg dana i noći, sada stagnira, saopšteno je u Opštinskom štabu civilne zaštite koji konstantno prati situaciju na širokom području od Orahove na granici sa dubičkom opštinom do Doline i Orubice u pravcu opštine Srbac.

Vodostaj Save je 887 centimetara i to je 157 centimetara iznad vanredne kote odbrane od poplave.

U Civilnoj zaštiti ukazuju da je stanje nasipa u gradskoj zoni stabilno i da je ovaj objekat koji od poplave štiti široko područje Lijevče polja, dodatno ojačan u Mačkovcu i Donjoj Dolini.

Na tim mjestima je prethodnih godila dolazilo do klizišta a nasip je oštećen tokom rata jer je na njemu bila prva borbena linija.

Ekipe Crvenog krsta i Civilne zaštite te opštinskog Štaba za vanredne situacije pomažu stanovništvu u poplavljenim selima Gašnica, Bistrica, Vrbaška te Dolina i Orubica. Oni dostavljaju čizme te pitku vodu a danas je najavljena i isporuka stočne hrane.

Put od Gradiške do Kozarske Dubice i dalje je u prekidu, a vozači koriste alternativne ceste preko sela Jablanica i Sjeverovci odnosno planine Prosare.

Zoran Adžić, načelnik Gradiške rekao je medijima da crpne stanice rade punim kapacitetom i da nema razloga za strah i paniku.

srpskainfo.com, foto: Moja Gradiška