Naslovna Info Gradiška Gradiška domaćin Prvog međunarodnog druženja djece sa posebnim potrebama pod motom „SVI...

Gradiška domaćin Prvog međunarodnog druženja djece sa posebnim potrebama pod motom „SVI SMO MI DIO VAS“

GRADIŠKA – U Kulturnom centru Gradiška juče je održan prvi radni sastanak Organizacionog odbora Prvog međunarodnog druženja djece sa posebnim potrebama, koje će se održati 26. i 27. maja 2018. na izletištu braće Lukić u Donjim Podgradcima.

Organizacioni odbor sastavljen je od oko četrdeset članova, među kojima su predsjednici svih kulturno umjetničkih društava koji djeluju na području opštine Gradiška, PU Gradiška, Turistička organizacija, predstavnici lokalne uprave, brojne javne ustanove , udruženja i pojedinci koji su bezuslovno podržali ovu hvalevrijednu manifestaciju.

-Želja nam je da na jedno mjesto okupimo hiljadu djece sa posebnim potrebama i toliko njihovih roditelja, da pokažemo da granice ne postoje kada su naša djeca u pitanju. Pred nama je veliki izazov jer smo kao udruženje preuzeli na sebe sve obaveze u smislu smještaja, ishrane, zabave i mnogih lijepih iznenađenja za svu našu djecu i sve goste, rekao je organizator manifestacije i predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška Dragoslav Šinik.

On je istakao da su dolazak već potvrdili roditelji djece sa posebnim potrebama iz svih dijelova bivše Jugoslavije.

Prema riječima Šinika, ovu manifestaciju uveličaće i mnoge značajne ličnosti iz političkog, kulturnog i sportskog života iz cijelog regiona .

-Kulturni centar Gradiška, sa svim svojim resursima i kapacitetima stavlja se na raspolaganje u organizaciji ove hvalevrijedne manifestacije za djecu sa posebnim potrebama, ali i njihove roditelje, rekao je direktor Željko Blagojević.

Blagojević je istakao da će Kulturni centar Gradiška prvenstveno biti zadužen za organizaciju kulturnog, sportskog i zabavnog sadržaj manifestacije, kako bi druženje djece sa posebnim potrebama dokazalo svoj cilj i opravdalo naziv „Svi smo mi dio vas“.

Pod motom, “Svi smo mi dio vas” predsjednik UMNRL je pozivao sve članove Organizacionog odbora, ali i ostale građane, da svako u svom domenu i u skladu sa svojim mogućnostima pomogne organizaciju ove humane manifestacije za djecu sa posebnim potrebama.

On je naglasio da već imaju značajnu podršku brojnih preduzeća i kompanija iz BiH i regiona, koji su spremni da sponzorišu i pomognu ovu manifestaciju.

Ipak Šinik ističe, da je jedan od najzahtjevnijihi i najvažnijih zadatak u organizaciji ovog druženja, smještaj za oko 650 djece sa posebnim potrebama i njihove roditelje.

– Najveću pomoć koju nam možete pružiti jeste da otvorite svoja vrata i primite u svoje domove na jedan dan dijete sa posebnim potrebama i njegovog roditelja. Uvjerite se lično kakav je to naš život i naša svakodnevica. Pokažimo da iako smo mali grad, u njemu žive ljudi velikog srca, poručio je Šinik Dragoslav, predsjednik Udruženja MNRL Gradiška, i pozvao sve ljude dobre volje da pomognu .