Naslovna Info Gradiška Gradiška dio “Inicijative za zeleniju i održivu budućnost” (FOTO/VIDEO)

Gradiška dio “Inicijative za zeleniju i održivu budućnost” (FOTO/VIDEO)

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i predstavnik UNDP-a Goran Vukmir  potpisali su danas Deklaraciju “Inicijativa za zeleniju i održivu budućnost”, u okviru koje će u Gradišci biti zasađeno 625 sadnica drveća.

Adžić se zahvalio predstavnicima UNDP-a, jer su prepoznali proaktivnu ulogu lokalne uprave grada Gradiška i istakao da se deklaracija odnosi na zaštitu životne sredine.

On je naglasio da je u okviru sporazuma  predviđeno da  UNDP donira 125 sadnica dok će grad Gradiška ovaj projekat podržati sa dodatnih 500 sadnica i dodao  da će zasađene sadnice imati veliki značaj za uređenje školskih dvorišta i samog grada.

Adžić je istakao da je Gradska uprava u prethodne četiri godine ostvarila veoma dorbu saradnju sa UNDP-om, te da su zahvaljujući tome za razne projekte na području Gradiške  odobrena sredstva u iznosu od 2 miliona KM.

On je naveo da su dobijena sredstva uložena u infrastrukturu u privrednoj zoni  u Novoj Topoli i adaptaciju vodosnabdjevanja na području Gradiške.

Šef kancelarije UNDP-a u Banja Luci Goran Vukmir je istakao da je UNDP pozvao sve jedinice lokalne samouprave da se uključe u  “Inicijativu za zeleniju i održivu budućnost”  sa ciljem pošumljavanja i sadnje sadnica raznih vrsta drveća u lokalnim zajendicama.

Vukmir je naveo da se ovom simboličnom akcijom doprinosi smanjenju negativnih uticaja klimatskih promjena i drugih prirodnih katastrofa, i dodao da je cilj ovog projekta sadnja 10.000 sadnica na području 15 jedinica lokalne samouprave u 2020. godini.

Video: