Naslovna Info Gradiška Gradiška dio inicijative „Lokalne zajednice naklonjene mladima” (FOTO/VIDEO)

Gradiška dio inicijative „Lokalne zajednice naklonjene mladima” (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – Sporazum o realizaciji pilot faze inicijative „Lokalne zajednice naklonjene mladima“, danas su u Gradišci potpisali gradonačelnik Zoran Adžić i Šeherzada Halimić, izvršna direktorica Instituta za razvoj mladih „Kult“ iz Ilidže.

Cilj je da se razviju metodologiju i različiti alati uz pomoć kojih će se moći procjenjivati koliko je svaka lokalna zajednica prilagođena životu mladih

„S obzirom da se većina odluka značajnih za život mladih donosi na lokalnom nivou, veoma važno je da znamo šta je to što mladima treba, da bi jednu lokalnu zajednicu smatrali mjestom u kojem oni  žele da žive“, rekla je Halimić.

Gradonačelnik Adžić je rekao da je opredjeljenje Gradske uprave podrška mladim stručnjacimani preduzetnicima.

„Ovom inicijativom ćemo dobiti i odgovarajući certifikat, koji će nam omogućiti pristup mnogim evropskim institucijama i razvojnim agencijama. Vjerujemo da ćemo privući donatorska sredstva za podršku  projektima za mlade“, rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Lokalna vlast u gradu na Savi je poznata po raznolikoj  podršci koju pruža mladima, od nagrađivanja najboljih učenika i studenata, do podrške projekata omladinskih organizacija i kreiranja ambijenta kakav odgovara mladim ljudima.

Autor: B. Grgić, M. Vujić