Naslovna Info Gradiška Gradiška će biti dio takmičenja “Srpska u ritmu Evrope” (VIDEO)

Gradiška će biti dio takmičenja “Srpska u ritmu Evrope” (VIDEO)

GRADIŠKA – Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i Igor Karadarević, direktor televizijskog programa „Ritam Evrope“, potpisali su ugovor o saradnji na realizaciji ovog istoimenog  međunarodnog dječijeg festivala, u koji je uključeno deset evropskih država.

Na taj način pružiće se šansa mladim muzičkim talentima da se dokažu i na internacionalnoj sceni.

„Djeca iz Gradiške će pjevati na nekom od evropskih jezika. Naša obaveza je da ih uvježbamo, a nakon audicije, koju smo planirali u februaru, krećemo sa projektom. Nije to mala stvar, jer će ovdašnje muzičke talente starosti od 12 do 20 godina posredstvom nacionalnih televizija pratiti njihovi vršnjaci i roditelji na Kipru, u Slovačkoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i drugim državama”, rekao je Karadarević.

Ponos Gradiške brojni muzički talenti

Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške, rekao je da je grad na čijem je čelu već poznat po brojnim muzičkim talentima. U ovom gradu djeluje više od deset folklornih društava, plesnih grupa, horova i pjevačkih ansambala u kojima su zastupljeni mladi.

„Ovo je sjajna šansa da naši talenti pjesmom i igrom kažu o svome gradu najljepše riječi  širom Evrope. Imamo sve uslove, grad stoji iza svojih talenata i nadamo se pobjedi u takmičenju, a to bi značilo da ćemo naredne godine biti domaćini snimanja takmičenja“, rekao je Adžić.

Nakon finalnog takmičenja za našu zemlju, finale na evropskom nivou održaće se u Španiji.

Predviđeno je da ambasada jedne zemlje učesnice takmičenja bude povezana sa Gradiškom i njenim muzičkim talentima.

Televizijski program “Ritam Evrope” i Radio-televizija Republike Srpske su ove godine potpisali četvorogodišnji strateški sporazum o saradnji, što znači da je RTRS medijski pokrovitelj ovog festival u Republici Srpskoj. U čitav projekat uključeno je osam nacionalnih televizija iz regiona.

Dječije muzičko takmičenje „Ritam Europe“ osmišljeno je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih na opštinskom i regionalnom nivou. Potpisivanjem ovog ugovora, koji daje finansijske obaveze gradu Gradiška naši mladi i talentovani sugrađani imaće priliku da se predstave na najvećem dječijem takmičenju ovog tipa u Evropi.

Video:

Autor: B. Grgić

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.