Naslovna Info Gradiška GRAĐEVINARI UVELIKO RADE NA OBNOVI BOLNICE: Hiljadu kvadrata za pedijatriju i ortopediju

GRAĐEVINARI UVELIKO RADE NA OBNOVI BOLNICE: Hiljadu kvadrata za pedijatriju i ortopediju

GRADIŠKA – Građevinari u Gradišci već uveliko rade na rekonstrukcije gradiške bolnice, koja podrazumijeva obnovu operacione sale i nadogradnju odjela pedijatrije i ortopedije.

Vd. direktor gradiške Bolnice Rajko Dodik rekao je da su građevinski radovi za prve dve faze ugovoreni, te obezbeđeno finansiranje.

-Vlada Republike Srpske za prvu fazu rekonstrukcije bolnice obezbijedila ukupan iznos vrijednosti projekta od 430.000 KM – istakao je Dodik te naglasio da su radovi počeli početkom marta a trebali da budu završeni za tri mjeseca.

Prema njegovim riječima, nakon rekonstrukcije operacionih sala i dogradnje odjela pedijatrije i ortopedije, od po 500 m2, planirana je druga faza koja podrazumijeva zamjenu stolarije na kompletnoj bolnici, a taj projekat odobrilo je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

– To bi značajno poboljšalo uslove i obezbijedilo uštede toplotne i električne energije. Mi smo završili svu papirologiju i poslali u resorno ministarstvo koje treba da raspiše javni tender za izbor izvođača radova, a ta procedura traje od tri do šest mjeseci – pojasnio je Dodik.

On je rekao da bi nakon završetka ove dvije faze trebalo obezbijediti sredstva za kompletnu rekonstrukciju unutrašnjosti svih odjela bolnice, koji nisu obnovljeni od njene izgradnje sedamdesetih godina prošlog vijeka, ali da je to najveći i najskuplji projekat za koji će biti potrebna veća podrška resornog ministarstva i Vlade Srpske.

Dodik je istakao da bi u ovoj trećoj fazi bilo potredno nabaviti novu medicinsku opremu i aparate, koji su sada u gradiškoj bolnici u funkciji, ali su dotrajali i potrebno ih je mijenjati.