Naslovna Sport Fudbal Grade se dva stadiona sa vještačkom travom u Gradišci i Novoj Topoli

Grade se dva stadiona sa vještačkom travom u Gradišci i Novoj Topoli

GRADIŠKA – Na radost mnogih fudbalera i tridesetak gradiških fudbalskih klubova, počela je izgradnja terena sa vještačkom travom u Sportskom kompleksu „Kozara“ a izvjesno je da će identičan teren biti izgrađen i u Novoj Topoli.

Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške pojasnio je za Srpskainfo da će teren u Gradiški biti završen do ljeta koji će biti povjeren FK „Kozara“, a koristiće ga svi ostali fudbalski klubovi sa ovog područja.

-Teren sa vještačkom travom je prijeko potreban našim klubovima koji su zimske pripreme obavljali u drugim sredinama koje su imale bolje uslove. Naš najtrofejniji klub „Kozara“ će od sada biti u povoljnijoj poziciji jer su i potreba ovog kluba za ovim terenom najveće – nagalsio je Adžić.

On kaže da se gradska uprava obavezala da će finasirati građevinske radove koji koštaju 240.000 KM, a Fudbalski savez Republike Srpske i BiH donirao je vještačku travu koja košta 200.000 KM. Osim u Gradiški, teren sa vještačkom travom, pod istim okolnostima, biće izgrađen i u Novoj Topoli, pored stadiona FK „Lijevče“.

-Takođe će terenom sa vještačkom travom gazdovati FK „Lijevče“ ali će taj teren moći da koriste i druge ekipe iz lijevčanskog područja, odnosno naši klubovi. Obećali su nam iz Fudbalskog saveza Republike Srpske i ovaj teren u Topoli koji će, sasvim je izgledno, biti izgrađen tokom ljeta – precizirao je gradiški gradonačelnik.