Naslovna Info Gradiška Grade obilaznicu – zaobilaze istinu

Grade obilaznicu – zaobilaze istinu

GRADIŠKA – Aktuelna lokalna vlast u Gradišci koristi obilaznicu Čatrnja – Brestovčina za obilaženje istine, mutne radnje sa novcem i kićenje tuđim perjem, jer je sumu od 3,6 miliona konvertibilnih maraka za obilaznicu obezbijedila Uprava za indirektno oporezivanje BiH, a ne Opština Gradiška.

Ovo je izrečeno na konferenciji za štampu u kancelariji Izvorne SDS kada se medijima o ovom problemu obratio Tihomir Mihajlović, predsjednik Opštinskog odbora Izvorne SDS Gradiška.

20160826_141927

-Obilaznica duga 7,5 km radi se nedopustivo sporo i netransparentno. Urađena su 2,2 kilometra po duplo skupljoj cijeni. Pitamo se gdje je potrošeno 2,6 miliona maraka, i čime da se realizuje preostalih 5 i više kilometara – istakao je Mihajlovića.

U vezi sa projektom obilaznice načinjena je i farsa sa tenderom, tvrdi Mihajlović.

– Kako je moguće da je poništen tender, navodno zbog šljunka, da bi drugi tender bio skuplji za 250 hiljada maraka? Takođe pitamo javnost, a i investitore, odnosno UIO BiH, da li je dopustivo da se prvi metri obilaznice asfaltiraju uoči lokalnih izbora, te kako spriječiti lokalnu vlast da sredstvima, odnosno asfaltom od obilaznice, krpi rupe i asfaltira puteve po gradu i selima – rekao je Mihajlović.

Prema njegovim riječima projekat obilaznice je zloupotrijebljen i morao bi da skrene pažnju i investitora, odnosno Uprave za indirektno oporezivanje BiH i kontrolnih organa i institucija. Jer, apsurdno je da se namijenskim novcima zaobilazi obilaznica i skupljaju glasovi za predstojeće lokalne izbore.