Naslovna Info Gradiška Građani prilikom dolaska ljekaru da ne kriju da su bili u kontaktu...

Građani prilikom dolaska ljekaru da ne kriju da su bili u kontaktu sa oboljelim od virusa korona

GRADIŠKA – Direktor Doma zdravlja Gradiška Vesna Gluvić Čelić apelovala je na građane da prilikom dolaska u Dom zdravlja ili Bolnicu Gradiška ljekaru ne kriju da li su bili u bilo kakvom kontaktu sa licima koja su oboljela, ili se sumnja da su oboljela od virusa korona.

„Samo na taj način ćemo smanjiti mogućnost pojave infekcije među zdravstvenim radnicima, a u suprotnom će nam biti redovi desetkovani i nećemo biti u stanju da se izborimo sa novonastalom situacijom“, naglasila je Gluvić Čelić.

Načelnik Higijensko-epidemiološke službe gradiškog Doma zdravlja Slađana Tepavac rekla je da u Gradišci do sada nije registrovan nijedan slučaj zaraze virusom korona, a da je pod zdavstvenim nadzorom više od 450 lica.

Ona je dodala da se konstantno povećava broj osoba pod zdravstvenim nadzorom, kojima je određena mjera samoizolacije, ali da je epidemiološko stanje i dalje stabilno i pod kontrolom.

Tepavac je naglasila da je veoma važno da se osobe u samoizolaciji pridržavaju uputstava, kako bi se spriječilo širenje virusa.

Ona je navela da je najbitnije da takve osobe ostanu kod kuće, u prostoriji koju mogu redovno provjetravati, da izbjegavaju bliski kontakt sa drugim ljudima, te da vode računa o ličnoj higijeni i dezinfikuju prostor u kojem borave.