Naslovna Specijal Auto Golf I iz 1974. godine na prodaju za 25.000 evra

Golf I iz 1974. godine na prodaju za 25.000 evra

Kako vrijeme odmiče tako prve dvije generacije VW Golfa postižu sve višu cijenu na tržištu polovnjaka. Prava poslastica za ljubitelje “njegovog veličanstva iz Wolfsburga” je primjerak koji je ponudio trgovac Auto Kunze GbR iz njemačkog Frankenberga.

Kako prenosi Radiosarajevo.ba, Auto Kunze prodaje VW Golf “jedinicu” proizvedenu 18. septembra 1974. godine, nepunih šest mjeseci nakon što je legendarni model počeo da silazi s fabričkih traka.

Riječ je o prilično raritetnom modelu, baznog L nivoa opreme, sa širim prostorom za zadnju registarsku tablicu i doboš kočnicama na sva četiri točka. Za pogon je zadužen bazni 4-cilindrični benzinac zapremine 1093 kubika koji snagu od 50 “konja” prenosi na prednje točkove preko 4-stepenog manuelnog menjača.

Ovaj Golf I je prešao svega 81.661 km, vozilo je spremno za vožnju, s obavljenim tehničkim pregledom, obnovljenim motorom i mjenjačem, novim gumama. Doduše, za razliku od besprekorne limarije, u unutrašnjosti se na nekim mjestima vidi zub vremena, pa otvori za radio i zvučnike zjape prazni.

Sitni nedostaci ne mogu da pokvare sjajan utisak o možda najstarijem dostupnom Golfu na tržištu polovnjaka. Ne treba onda da čudi da trgovac traži čak 25.000 evra za automobil koji je kao nov koštao 7.995 njemačkih maraka.