Naslovna Info Gradiška Gest za pohvalu električara iz Gradiške: Zahvalnost Slobodanu Jankoviću, bivšem šefu i...

Gest za pohvalu električara iz Gradiške: Zahvalnost Slobodanu Jankoviću, bivšem šefu i kolegi

GRADIŠKA – Kada je dobio poziv bivših kolega, električara u Radnoj jedinici Gradiška, da sa njima putuje na nedavno održane sportske igre radnika Elektrokrajine u Tesliću, penzioner Slobodan Janković, bio je veoma ushićen.

Pažnja koju su mu ukazali Dalibor Puzić, Vladimir Puškar i drugi električari, bivši saradnici, izazvala je kod Jankovića bujicu emocija.

 – Zahvalan sam mladim kolegama koji me nisu zaboravili. Njihov gest me iskreno obradovao jer je ustaljeno mišljenje da odlaskom u penziju, bivšeg kolegu svi zaborave. Penzionerski status stekao sam prije nekoliko mjeseci, u fazi sam navikavanja na drugačije životne tokove. Iskreno, odlazak na posao i rad na terenu mi uveliko nedostaju ali mladi električari, sa kojima sam imao veoma dobru saradnju, pokazali su poštovanje prema meni – izjavio je Slobodan Janković.

Susret sa bivšim kolegama, zabava, opuštanje, provod i sportska takmičenja, za njega su veoma lijepo iskustvo.

-Uopšte nisam imao nagovještaja da će me pozvati bilo gdje da pođem sa njima. U početku sam bio zbunjen ali brzo sam se snašao i prihvatio poziv da budem dio ekipe na ovom takmičenju, na izletu i nezaboravnom druženju – pojasnio je Slobodan Janković.

FOTO: STUPLJENA FOTOGRAFIJA

On je mnogim vještinama električarskog zanata naučio mlade kolege. Među njima Dalibora Puzića i Vladimira Puškara koji su pozvali Jankovića da se pridruži ekipi i dugogodišnjim prijateljima na sportskim igrama.

– To je krenulo, nekako spontano, samo od sebe… Kolega Vlado i ja smo se dogovorili da bi bilo humano, moralno i ljudski da i bivšeg šefa pozovemo na igre. On voli putovanja i druženje, to nam je bilo poznato. Zato smo htjeli da ga iznenadimo i obradujemo. Ovo je skroman gest ali se pokazalo da je za njega važan – ispričao nam je Dalibor Puzić.

Za Jankovića kaže da je bio ljubazan, temeljit u poslu, odgovoran za kolege, istrajan na zadacima….

– Dugo ga poznajemo, mada smo zajedno radili šest godina. Pamtimo ga po dobru, bio je tolerantan i human, veliki znalac u poslu koji se nije štedio da tome poduči i nas mlađe. Smatram da je za svakog mladog radnika velika sreća imati dobrog šefa, u svakom smislu, jer od toga zavisi kojim putem će krenuti u poslu kojeg je odabrao kao svoj životni poziv – ispričao je Vladimir Puškar.

On se sjeća da je Slobodan uvijek insistirao da se na vrijeme, bez kašnjenja dolazi na posao a početak rada označao je pištaljkom.

FOTO: STUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: STUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Naš bivši šef je grupu električara predvodio četrdeset godina. Mnoge generacije su provele mnogo vremena sa njim na terenu, shvatajući suštinu električarskog posla. To je opasno za nepažljive a odlično zanimanje za odgovorne. Koncentracija mora uvijek biti na visokom nivou jer tu ne smije biti greške. To je uvijek govorio Slobodan Janković i na tome smo mu zahvalni – kazali su Puškar i Puzić.

Lijepa priča o njihovom gestu brzo se proširila među kolegama. Dobrota, odgovornost i solidarnost, za njih trojicu, kazali su mnogi, na prvom je mjestu a to su vrijednosti koje se uvijek i svuda uvažavaju.

Izvor: Srpska info / MIlan Pilipović