Naslovna Info Gradiška Gacko: U toku pljenidba imovine braće Vučenović

Gacko: U toku pljenidba imovine braće Vučenović

Gacko – Inspektori Poreske uprave Republike Srpske plijene imovinu braće Vučenović u Gacku, kojima su prije nešto više od godinu dana blokirana sredstva u vrijednosti od oko pet miliona KM.

Braća Vučenović vlasnici su nekoliko turističko-ugostiteljskih objekata na području Gacka.

Riječ je o Hotelu “Metohija”, te motelima “Košuta”, “Klinje”, “Izgorka”, te Planinskom dobru. U ovim objektima trenutno je zaposleno 60-ak radnika.

U Hotelu “Metohija” trenutno boravi 60 turista, a prema nezvaničnim saznanjima Srne, ujutro će svi morati da se isele jer su inspektori Poreske uprave dobili naredbu da zatvore sve objekte Vučenovića koji su pod hipotekom.

Osnovni sud u Trebinju u junu prošle godine blokirao je imovinu braće Milana, Sretka i Bože Vučenovića u vrijednosti od oko 6,5 miliona maraka.

Tada je na teritoriji Republike Srpske blokirana imovina vrijedna oko pet miliona maraka, a u saradnji sa policijom i tužilaštvom u Crnoj Gori sprovođene su aktivnosti na blokadi njihove imovine u Herceg Novom vrijedne oko 1,5 miliona maraka.

Imovina im je bila blokirana zbog sumnje da su je stekli krivičnim djelom pranje novca.

Policija je i prije nekoliko mjeseci pretresla objekte vlasništvo braće Vučenovića u Gacku zbog sumnje da su oprali više miliona maraka zarađenih na nelegalan način.