Naslovna Info Gradiška Fudbalski zanesenjaci iz Gornjih Podgradaca: Bivši as Borče Sredojević ispred novog grba...

Fudbalski zanesenjaci iz Gornjih Podgradaca: Bivši as Borče Sredojević ispred novog grba “Sloge“ (FOTO)

GRADIŠKA – Među bivšim fudbalerima podgradačke „Sloge“ koji su postigli veliki uspjeh u ovom sportu, ali nisu zaboravili matični klub u kojem su počeli karijeru, je Borče Sredojević, bivši prvotimac „Kozare“, „Borca“ iz Banjaluke, „Partizana“, „Rijeke“ i španskog „Deportiva“.

Borče je, tokom ovonedjeljne posjete klubu kazao da je njegova najveća sportska želja da „Sloga Dipo“, na kraju prvenstva bude prvak Područne lige Gradiška i od, naredne sezone, postane član Regionalne lige.

– Za mene je „Sloga“ na prvom mjestu jer sve moje emocije, moja mladost je ovdje. Tu sam počeo igrati fudbal i ovdje se osjećam najljepše. FK „Sloga“ je moja kuća – kazao je Borče Sredojević za Srpskainfo. On se, zajedno sa Mihajlom kosovićem, uspješnim predsjednikom „Sloge Dipo“, fotografisao ispred novog klupskog grba.

– Drago nam je zbog Borčetovog interesovanja i njegove podrške. U našem klubu se mnogo radi i gradi, uređuje, trenira… U toku je igradnja pomoćnog terena, što je davnašnji san mnogih generacija. Napokon smo u prilici da i to uradimo i upotpunimo naš sportskim kompleks – rekao je Kosović.

Inače, FK „Sloga Dipo“ je sa dvije pobjede započela proljetni dio prvenstva, sada je druga, sa bodom zaostatka za vodećom „Kozarom“ iz Turjaka. Iduće nedjelje, „Sloga Dipo“ dočekuje „Slobodu“ iz Donjih Podgradaca a sedam dana kasnije ponovo je domaćin, ekipi „Mladog Krajišnika“ iz Kukulja kod Srpca.

Izvor: Srpska info