Naslovna Sport Fudbal Fudbaleri Kozare poraženi od Ljubića iz Prnjavora

Fudbaleri Kozare poraženi od Ljubića iz Prnjavora

GRADIŠKA – Na Gradskom stadionu u Gradišci, bez bez prisustva publike zbog vanredne situacije sa virusom COVID-19 odigrana je utakmica 8. kola mtel: I lige Republike Srpske FK Kozara (Gradiška) – FK Ljubić (Prnjavor) 1-3.

Krenuli su fudbaleri Kozare u napad ka golu Ljubića od prvog minuta i već u 3. minuti Popović pokušava iz slobodnog udarca. U 8. minuti odličan prodor Lolića koji ubacuje loptu u šesnaesterac gostiju, na nju naleće Gavrić, ali lopta odlazi pored gola Ljubića. Napada Kozara preko Petovića i Petkovića, ali odbrana Ljubića je koncentrisana i otklanja sve opasnosti od gola Kneževića. Pokušava Segić prvi put poslije kontre Ljubića u 33. minuti, ali je neprecizan. Na drugoj strani Šikanjić volejem šalje loptu pored gola, a šut Petkovića Knežević zaustavlja. U 37. minuti lopta dolazi do Segića koji neometen precizno šutira sa nekih dvadeset i pet metara, Modić se baca, ali lopta završava u mreži Kozare i Ljubić vodi sa 0-1. Odmah Kozara dolazi do izjednačenja preko Šikanjića, ali gol je poništen zbog ofsajda igrača Kozare. U 40. minuti pomoćni sudija signalizira sudiji Aleksiću, a ovaj zbog udaranja protivničkog igrača pokazuje Loliću crveni karton i Kozara nastavlja sa igračem manje.

Čim je počelo drugo poluvrijeme, dobra akcija Kozare, Guskić vara Kneževića, ali igrač Ljubića ispred praznog gola zaustavlja loptu. U 49. minuti Petrović prodire po lijevoj strani, ulazi u šesnaesterac i pronalazi Popovića, koji se vješto okreće i šalje povratnu loptu Šikanjiću koji sa vrha šesnaesterca jako šutira i postiže gol za izjednačenje. Iako sa igračem manje, Kozara je ta koja napada, Gavrić u 53. minuti ulazi u šesnaesterac, centrira, lopta pogađa u ruku igrača Ljubića, ali sudija Aleksić samo odmahuje rukom. U kontranapadu Ljubića, lopta dolazi do Segića koji na gotovo identičan način, još jednim eurogolom dovodi Ljubić u vođstvo od 1-2. Ne odustaju fudbaleri Kozare, Batar pokušava nakon kornera. Domuzin u 62. minutu sve odlično radi, ulazi u šesnaesterac, jako šutira, ali Knežević krajnjim naporom brani. U 68. minuti Popović se stuštio u šesnaesterac gostiju, kojim ne ostaje ništa nego da ga sruše i sudija Aleksić pokazuje na bijelu tačku. Šutira Šikanjić, a Knežević  brani njegov udarac, te se rezultat ne mijenja. Pet minuta kasnije, penal za Ljubić nakon kontranapada, Segić je siguran izvođač i postiže svoj treći gol na dašnjoj utakmici za vođstvo Ljubića 1-3. Minut kasnije pokušava Gavrić glavom, nakon što je Jandrić odlično centrirao, ali je neprecizan. Počinje da se osjeti nedostatak igrača u redovima Kozare, što igrači Ljubića vješto koriste, braneći se i pokušavajući iz kontra napada. U 76. minuti, nakon jednog takvog Mrzić šutira i pogađa stativu Modićevog gola. Pokušava u 86. minuti Gavrić, ali loptu pored stative ne stiže Batar i gosti iz Prnjavora odlaze iz Gradiške sa tri osvojena boda.

Pred fudbalerima Kozare sad su dva kola u kojima će gostovati Podrinju i Slaviji, dok će utakmicu 1/8 finala Kupa Republike Srpske protiv Slobode iz Novog Grada igrati u Gradišci. U 9. kolu m:tel I ligi Republke Srpske, koje je na rasporedu u subotu 3. 10. 2020. godine fudbaleri Kozare putuju u Janju gdje će im domaćin biti Podrinje. Utakmica u Janji počinje u 15.30 časova.

FK Kozara (Gradiška): Modić S., Petrović O., Hamzić A., Lolić D., Petković V.,  Popović A., Jandrić S., Gavrić N., Guskić P. (od 62, min. Domuzin D.), Batar B., Šikanjić M., trener Žerić N., klupa: Glišić P., Govedarica S., Veljkić S., Đurić L., Matić B., Jamborčić J.

FK Ljubić (Prnjavor): Knežević V., Žižak B., Jagodić B., Segić D. (od 76. min. Svjetlanović F.), Mrzić S. (od 89. min. Mušić V.), Jugović D. (od 46. min. Subić D.), Graovac S. (od 79. min. Radaković S.), Todorić M., Komlenović V., Drača M., Jallow Momodou L. trener: Šobot P.,  klupa: Vuković D., Milanović J., Leganović A.

Izvor: fkkozara.org / RIRO