Naslovna Sport Fudbal Fudbaleri Kozare osvojili bod u Brčkom

Fudbaleri Kozare osvojili bod u Brčkom

GRADIŠKA – Utakmicama 15. kola nastavljeno je nakon zimske pauze takmičenje u I ligi Republike Srpske. Fudbaleri Kozare gostovali su Jedinstvu u Brčkom i odigrali neriješeno 1-1.

 Domaći prvi dolaze u šansu u 4. minutu kada Đokić nakon ubačaja šutira glavom, ali je Modić siguran. Uzvraća Kozara preko Lolića, koji sam izlazi pred golmana Jedinstva Dakića, nesebično asistira Eskiću ali ovaj nespretno zahvata loptu koja odlazi pored gola. U 12. minuti, ponovo je Eskić u šansi, ali Dakić nogama zaustavlja loptu koju su već svi vidjeli u mreži Jedinstva. Preuzimaju fudbaleri Kozare inicijativu, šanse propušta Lolić u 18. i 21. minutu. U 29. minuti Glišić odlično prodire u šesnaesterac Jedinstva, ali odbrana Jedinstva uspijeva da ga zaustavi izbacivši loptu u korner. Nakon kornera najviši u skoku je Batar, koji odlično udara loptu glavom koja odlazi zamalo pored gola. Ipak uspijevaju domaći da se odupru inicijativi Kozare, pokušava Lukić, ali je golman Kozare Modić siguran i na poluvrijeme se odlazi bez promjene rezultata.

 Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Glišić dolazi sam pred gol Jedinstva, šutira iz okreta, golman Dakić je već savladan, ali igrač Jedinstva Matić uspijeva sa gol linije da izbaci loptu. U 51. minuti odlično Eskića pronalazi Raspudić, ovaj spušta loptu za Petkovića koji jako šutira, ali lopta odlazi preko gola. U 61. minuti srušen je u šesnaestercu Kozare igrač jedinstva Šer i sudija Karić pokazuje na bijelu tačku. Siguran je Pavić i Jedinstvo vodi sa 1-0. Pokušavaju fudbaleri Kozare da dođu do gola i neriješenog rezultata, ali odbrana Jedinstva na čelu sa golmanom Dakićem odolijeva pritisku kozarinih fudbalera. Ipak u 81. minuti Petković odlično pronalazi Glišića koji glavom pogađa za izjednačenje. Do kraja utakmice rezultat se ne mijenje i ostaje 1-1.

Sljedeće subote 14. 3. 2020. godine igraju se utakmice 16. kola. Na Gradskom stadionu u Gradišci FK Kozara će ugostiti vodeću ekipu prvenstva FK Krupu. Utakmica počinje u 14.30 časova.

FK Jedinstvo (Brčko): Dakić V., Lukić M. (od 75. min. Gogić T.), Damjanović D., Haskić K. (od 64. Vujić R.),  Đokić S., Pavić C., Božić Ž., Matić D., Tešić P., Šer B. (od 64. Mitrović Ž.), Kadrić A.,  trener: Zarić V., nisu igrali: Vukadionović I., Đorđić S., Marinković S., Omerhodžić M.

FK Kozara (Gradiška): Modić S., Bubić Ž. (od 77. min. Kujundžić M.), Babić Ne.  (od 77. min. Babić N.), Raspudić B., Hamzić A., Lolić D. (od 64. min. Popović A.), Petković V., Glišić D., Jandrić S., Eskić S., Batar B., trener Žerić N., nisu igrali: Bradić D., Baštinac S., Đurić L., Radetić A.