Naslovna Info FOTO: Džordž Soroš finansira proteste opozicije u Republici Srpskoj

FOTO: Džordž Soroš finansira proteste opozicije u Republici Srpskoj

Osnivač i glavni finansijer poznate fondacije “Otvoreno društvo“, kontroverzni američki biznismen mađarskog porijekla, Džordž Soroš, direktno finansira organizaciju protesta opozicije u Republici Srpskoj, i to u ukupnom iznosu od skoro pola miliona američkih dolara, saznaje redakcija Press RS, a u posjedu ima dokumenta koji direktno potrvđuju.

Kao što možete vidjeti u dokumentu, Soroševe donacije opoziciji u RS su raspoređene po regijama, a sudeći po imenima, očito je da su u sam projekat uključeni samo ljudi od najvećeg povjerenja.

Tako je hercegovačka regija dobila 47.400 američkih dolara, sarajevska 97.000, semberska 97.700, dobojska 37.500 i na kraju banjalučka, 214.000 američkih dolara.

U pitanju je ukupan iznos od čak 486.600 dolara, što je kada se prevede u domaću valutu, nešto malo manje od 840.000 KM.

Soroševa fondacija je na ovim prostorima najpoznatija po finansiranju i obučavanju opozicije u Srbiji devedesetih godina, kao i po finansiranju i organizaciji protesta i rušenja vlasti Viktora Janukoviča u Ukrajini.

Fondacija “Otvoreno društvo“ je najaktivnija na područjima gdje je na vlasti politička struktura koja ne odgovara interesima SAD-a, a koju nije moguće pobijediti na izborima.

 

Izvor:(Press RS)