Naslovna Foto dana Foto dana: Sportska dvorana “Servitium”

Foto dana: Sportska dvorana “Servitium”

Za ove četiri godine naša opštinska vlast uspjela je popločati desetak kvadratnih metara “nazovi” trga ispred Kulturnog Centra, i… to je to, to je sve što su uradili u našem gradu.

Da je Gradiška unazađena za desetak godina ne samo da je vidljivo i najvećim optimistima iz svemira već i sa mlječnog puta. Ali na stranu sve, pokušajte to gledati sa vedrije strane. Zamislite našu sportsku dvoranu da je dovršena, sjedite na tribinama, čekate početak košarkaškog meča “Servituma” sa klubom iz nekog drugog grada ili države, dvoranom odjekuje muzika, osjećate se ponosno jer je naša dvorana moderna, velika, tu se priređuju razni turniri i manifestacije.

To još uvijek ne možemo da zamislimo, ali stanovnici malenog Srpca, Mrkonjić Grada i Pala i mnogih drugih gradova u Srpskoj koji su od Gradiške manji i po deset puta to mogu.

Oni mogu Gradišci u lice da isplaze svoj jezik. Njihovi budžeti su od gradiškog manji i po deset puta, ali oni su uspjeli, oni imaju svoje dvorane i njihovi sportisti ne moraju putovati u druge gradove da bi nekoga ugostili. Oni čak imaju i ekrane u dvoranama na kojima se može pratiti rezultat, a mi imamo štampač gdje na papirima A4 formata štampamo brojeve, a i štampač se nekad pokvari pa rezultat zna samo sudija.

Opet, kod nas ima i onih koji bi rekli: “U Gradišci ima i prečih stvari od dvorane!” – Naravno da ima i uvijek će biti, ali i u drugim gradovima je bilo prečih stvari.

Da li po vama Gradišci treba sportska dvorana?

Autor: Gradiška u slikama