Naslovna Info Gradiška FORMIRANA KOMISIJA ZA PROCJENU ŠTETE NASTALE OD GRADA U OPŠTINI GRADIŠKA

FORMIRANA KOMISIJA ZA PROCJENU ŠTETE NASTALE OD GRADA U OPŠTINI GRADIŠKA

GRADIŠKA – U opštini Gradiška formirane su Komisije za procjenu štete, koju je prošle sedmice pričinilo olujno gradonosno nevrijeme.

Dvije mještovite Komisije sastavljene od predstavnika republičkog Resora za pružanje stručnih usluga i Adiministrativne službe opštine Gradiške, počele su izlaziti na teren i utvrđivati kakvo je stanje na poljoprivrednim imanjima u Lijevče Polju i Potkozarju.

Štete na usjevima pretrpjeli su poljoprivrednici iz Vilusa, a i drugih gradiških sela. -Štete na luku, kupusu i krompiru su velike.

Od luka i kupusa nema ništa, a krompir će se možda oporaviti uz zaštitu. Ali sada treba dosta ulaganja- kaže poljoprivrednik Boro Topolović iz Vilusa.

S obzirom na obim štete, Komisije za procjenu će raditi na terenu najmanje dvije sedmice. Utvrđivanje se obavlja po pozivu. -Proizvođači se trebaju prijaviti na šalter broj osam u Administrativnoj službi, a nakon toga se izlazi na teren- rekao je šef Odsjeka za poljoprivredu opštine Gradiška, Milutin Misimović.

Predstavnici ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske kažu da će nastojati pomoći proizvođačima.

Olujno gradonosno nevrijeme pogodilo je područje opštine Gradiška 14. maja.

Nanijelo je štete na povrtarskim i ratarskim kulturama u Lijevče Polju, a i u potkozarskim voćnjacima. Protivgradna preventiva Republike Srpske je djelovala u borbi protiv grada prvi put od početka ovogodišnje sezone. Ispaljeno je 45 raketa.

Izvor: Info plus kablovski kanal

Foto: Glas Srpske