Naslovna Sport Fudbal FK “Lijevče” iz Nove Topole proslavio 90 godina postojanja

FK “Lijevče” iz Nove Topole proslavio 90 godina postojanja

GRADIŠKA – FK “Lijevče” iz Nove Topole proslavio je sinoć  u svadbenom salonu u Rovinama, 90 godina postojanja kluba.

Predsjednik kluba Ilija Smiljanić rekao je da je čast i zadovoljsto što je ispred uprave kluba imao mogućnost da se obrati mnogobrojnim gostima i prijateljima kluba te da se svima zahvali na dolasku.

“FK “Lijevče” je u proteklom periodu imao svoje uspone i padove ali uprava kluba će se u narednom period zalagati kako bi se poboljšao položaj kluba ”, istakao je Smiljanić.

On je dodao da je u proteklom vremenu klub dobio nove klupske prostorije i svlačionice uz pomoć gradonačelnika Gradiške Zorana Adžića.

Smiljanić je naveo da se FK „Lijevče“  trenutno takmiči u Regionalnog ligi grupa „Zapad“, jesenji dio prvenstva završilo je na devetom mjestu tabele, te da je cilj kluba da se stabilizuje a ukoliko se ukaže prilika plan je da se plasiraju u viši rang takmičenja, odnosno Drugu ligu Republike Srpske.

Narodni poslanik i član uprave kluba Ognjen Žmirić je rekao da FK “Lijevče” ima ogromnu tradiciju te da su  mnogi članovi kluba za ovih 90 godina dali svoj doprinos da “Lijevče” postoji do danas.

“FK “Lijevče” se dosta puta u svojoj dugoj istoriji gasio i ponovo formirao ali najbitnije je da je klub opstao”, istakao je Žmirić.

Žmirić je dodao da je cilj uprave kluba da okupe što više mladih fudbalera kao zalog za budućnost kluba.

On se zahvalio gradonačelniku Gradiške Zoranu Adžiću koji je najvio da će pomoći da se pokriju tribine na stadionu te za sve što je do sada uradio za FK “Lijevče”.

Proslavi je prisustvovao gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, mnogobrojni članovi kluba, simpatizeri te ljudi iz društveno-političkog života Gradiške.