Naslovna Sport Fudbal FK Laktaši sa generalnim sponzorom u novu sezonu

FK Laktaši sa generalnim sponzorom u novu sezonu

GRADIŠKA – Fudbalskom klubu Laktaši nema predaha. Tek što je proslavljena titula na drugoligašskom zapadu i posle pune decenije povratak u Prvu ligu Republike Srpske čelnici nekadašnjeg premijerligaša BiH ne sede skrštenih ruku.

Juče je u sportskoj dvorani u Laktašima potpisan jednogodišnji sponzorski ugovor između kluba i svetske kompanije Admiral bet. Potpisali su ga predsednik FK Laktaši Miroslav Bojić i generalni direktor Admiral beta Nenad Đedović. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i direktor, odnosno predsednik Skupštine FK Laktaši Igor Radeljić i Miloš Brkić.

-Samo nekoliko dana nakon proslave titule potpisali smo sponzorski ugovor sa kompanijom Admiral bet Velika nam je čast i zadovoljstvo što ćemo uz sebe imati jednu ovakvu svetsku kompaniju koja je prepoznala naš dosada uloženi trud, entuzijatam i sportsku opredeljenost. Ako kažem da je kompanija Admiral bet sponzor ABA lige i mnogih drugih velikih svetskih organizacija i takmičenja, onda vam je jasno koga smo dobili u timu. Ugovor o sponzorstvu je potpisan na godinu dana a za nas predstavlja satisfakciju za sve ono što smo do sada uradili u promociji našeg kluba i grada – istakao je Miroslav Bojić, predsednik FK Laktaši i gradonačelnik Laktaša.

Prvi čovek novog prvoligaša Republike Srpske najavio je i dalje planove kluba:

-Želimo da stvorimo jak i organizovan kolektiv, stabilnog prvoligaša Republike Srpske koji će postepeno ići ka vrhu prvoligaške tabele. Kao što znate nekada smo igrali u Premijer ligi BiH, ona nije naš imperativ odmah u prvoj sezoni jer želimo da stvorimo potrebne uslove, ali u dogledno vreme razmišljaćemo i o tom cilju. Pre svega želimo da nastavimo izgradnju infrastrukture, jačanja igračkog i stručnog kadra, a veliku pažnju posvetićemo i omladinskom pogonu. U prethodnom periodu nismo imali potrebu za juniorskom selekcijom, sada ćemo pokrenuti i tu kategoriju. Hoćemo da budemo stabilan finansijski kolektiv.

Predsednik Bojić je dodao da će pored generalnog sponzora biti još njih u sponzorskom pulu s kojima će FK Laktaši koračati kroz budućnost.

-Želim da napomenem da ćemo u narednoj takmičarskoj sezoni nastupati pod imenom FK Laktaši – Admiral bet, to je deo sponzorskog ugovora koji smo potpisali. Pored generalnog sponzora biće tu još nekoliko njih, domaćih privrednika, a želja nam je da budemo istinski sportski ponos Grada Laktaši – rekao je Miroslav Bojić.

Kako su istakli u FK Laktaši i u narednoj sezoni na kormilu sportskog sektora seniorskog tima ostaje Miljan Bajić, a već traju pregovori s nekoliko proverenih i iskusnih igrača koji bi pojačali konkurenciji, što je neophodno za viši rang takmičenja. U planu je rekonstrukcija glavnog terena, izgradnja pomoćnog u saradnji sa Fudbalskim savezom Republike Srpske, dodatno postavljanje stolica, ali i elektronskog semafora.
Ramo gde je entuzijazam i ljubav ništa nije teško ni komplikovano… Fudbalski klub laktaši su istinski primer vrline i emocije.

Nenad Đedović, direktor Admiral beta je posle potpisivanja ugovora sa FK Laktaši izjavio:

-Prvo želim da čestitam, po redu, igračima, trenerima, predsedniku Miroslavu Bojiću, upravi i navijačima FK Laktaši na osvojenom peharu i plasmanu u Prvu ligu Republike Srpske. Prepoznali smo sav trud i entuzijazam uprave kluba i smatramo da je ovo pravo mesto nagrađivanje tog rada koji je doneo rezultate. Želimo da pomognemo finansijski i logistički u skladu sa ambicijama FK Laktaši. Lako je podržavati velike, mi hoćemo da podržaimo male da postanu velike, to je naš moto i cilj i nadam se da ćemo ovu saradnju nastaviti i u narednim godinama.

Izvor: Sportski žurnal