Naslovna Info Gradiška EU donirala Bolnici Gradiška ultrazvučni aparat i respirator vrijednosti 100.000 KM (VIDEO)

EU donirala Bolnici Gradiška ultrazvučni aparat i respirator vrijednosti 100.000 KM (VIDEO)

GRADIŠKA – Evropska unija posredstvom UNDP BiH donirala je Bolnici iz Gradiške dva skupocjena uređaja, ultrazvučni aparat i respirator, čija vrijednost premašuje stotinu hiljada KM.

Direktor Opšte bolnice dr Rajko Dodik kaže da je donacija stigla u pravom trenutku.

-Trenutno na Covid odjeljenju imamo šest pacijenata sa težom kliničkom slikom, dvoje je na kiseoniku, ali još niko nije na respiratoru. Dobro smo opremljeni, trenutno imamo deset respiratora. Ono što nam nedostaje su rukavice jer ih nema dovoljno na tržištu – rekao je direktor Dodik.

Prije pola mjeseca UNDP je ovoj bolnici donirao i pokretni rendgen aparat, vrijedan više od 140 hiljada KM. U Bolnici ističu da su tehnički dobro opremljeni i da su kadrovski na zavidnom nivou.

-Već duži period nemamo zaražemih među zaposlenima i to je dobro. Apelujemo na građane da pojačaju mjere prevencije jer se u posljednje vrijeme sa simptima covida javljaju pacijenti dobrog zdravlja, starosti između 50 i 60 godina – rekao je dr Rajko Dodik.

Dodik je podsjetio da su od EU prije dvije sedmice dobili i jedan pokretni rendgen aparat, vrijedan oko 145.000 KM, te da očekuju još donacija u vidu medicinskih aparata i opreme.

On je zahvalio UNDP-u koji je realizovao ove projekte i omogućio da Bolnica u Gradišci dobije ovako vrijedne donacije.

Video:

Pratite nas na youtube kanbalu Moja Gradiška TV!