Naslovna Info Gradiška Edukacija medicinskih sestara-tehničara iz bazične reanimacije (FOTO)

Edukacija medicinskih sestara-tehničara iz bazične reanimacije (FOTO)

Resuscitacioni Savjet Republike Srpske provodi edukacije iz bazične reanimacije u 12 zdravstvenih ustanova širom Republike Srpske u sklopu projekta koji podržava Fondacija Fami.

Cilj edukacije je podizanje svijesti medicinskih radnika o značaju ranog prepoznavanja srčanog zastoja i započinjanja reanimacije od strane osoba koje su se zadesile na mjestu nesreće do dolaska stručne i opremljene ekipe za reanimaciju, a sve sa ciljem da se stopa preživljavaenja i kvaliteta života unesrećenih nakon reanimacije podigne na što veći nivo

-Navedena edukacija održana je u našoj Ustanovi u petak 11.12.2020. godine u periodu od 12-14 časova u prostorijama Centra za fizikalnu rehabilitaciju u zajednici, navode na sajtu Doma zdravlja Gradiška.

Kako navode u toku radionice prisutni su imali priliku kroz kratku prezentaciju i praktinčne vježbe na lutkama, da praktično nauče kako pokrenuti srce u tri jednostavna koraka (PROVJERA – POZIV – KOMPRESIJA).

-Edukatori su nam takođe prenijeli, te smo uvježbali tehnike hitnog zbrinjavanja za vrijeme pandemije COVID-19, što je veoma bitno da naročito zdravstveni radnici poznaju i primijene jer su na prvoj liniji u sprečavanju širenja virusa i zbrinjavanju njegovih posljedica – navode iz DZ Gradiška.

Foto galerija:

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.