Naslovna Info Gradiška Džamija u Gradiški dva dana na meti vandala

Džamija u Gradiški dva dana na meti vandala

GRADIŠKA – Džamija Selemija u naselju Obradovac kod Gradiške u protekla dva dana bila je na meti vandala, pri čemu je načinjena velika materijalna šteta, potvrdio je za Vijesti.ba efendija Armin Dunjak.

Osim ovog incidenta, u noći sa petka na subotu neregistrovani automobli udario je u ogradu ispred imamske kuće, gdje je takođe pričinjena šteta.

“Pet mladića bilo je u autu, namjerno su se zabili u ogradu i upućivali nam brojne psovke”, ispričao nam je efendija Dunjak.

Nakon što je prijavio policiji ovaj slučaj, mladići su privedeni, ali nisu zadržani u policiji. Navodno će, kaže, biti sankcionisani u Banjaluci.

“U policiji su nam kazali da se radi o mladićima koji su bili u alkoholisanom stanju, jer su slavili rođendan. Mene to ne zanima, ovo je napad na mene, moju porodicu, moju vjeru, moju domovinu”, kaže efendija Dunjak.

Ovo nije prvi put da džamija Selemija bude na meti vandala neposredno pred izbore. Na dan opštih izbora 2014. godine dogodio se, takođe, incident kada su na ogradi džamije osvanule dvije zastave SDS-a.
(Vijesti.ba)