Naslovna Info Gradiška Dunjić: Neću vratiti mandat SDS-u (Video)

Dunjić: Neću vratiti mandat SDS-u (Video)

GRADIŠKA – Neću vratiti poslanički mandat stranci – poručio je Slavko Dunjić nakon isključenja iz partije. Crveni karton je dobio, poručuju iz centrale partije, jer je zarad ličnih interesa, srušio sopstvenu stranku u Gradišci.

To Dunjić demantuje i priznaje da ga vijest o isključenju posebno boli, jer je za nju čuo iz medija.

“Ja kao član Glavnog odbora morao bi da podnesem žalbu predsjedništvu stranke, čiji sam član punih 17 godina, dakle najstariji član u kontinuitetu”, kaže Slavko Dunjić.

Za cijepanje SDS-a u Gradišci, po Dunjiću, jedini krivci su predsjednik opštinskog odbora Đorđo Krčmar i načelnik Zoran Latinović i to uz pomoć Mladena Bosića. Smatra da je upravo pretenzija na Bosićevo mjesto koštala članstva u stranci. Za lidera SDS, cijela priča nema veze sa predstojećim unutarstranačkim izborima, već isključivo sa Dunjićevom izdajom.

“Nema više nijednog razloga da Slavko Dunjić bude formalno član SDS, tako da je predsjedništvo stranke odlučilo juče na sjednici da ga isključi. SDS će u takvoj situaciji sigurno bolje funkcionisati bez opstrukcija u Gradišci. Zoran Latinović je odličan načelnik, imaće podršku građana i bezrezervnu podršku SDS-a”, kaže Mladen Bosić, predsjednik SDS-a.

Dunjić poručuje da mandat neće vratiti. Nastaviće da djeluje kao samostalni poslanik u NSRS, ali ne isključuje mogućnost ojačavanja nekog od klubova u Parlamentu. Njegovo isključenje iz stranke je svojevrsni epliog rušenja SDS-a u Gradišci. Iako su uspjeli da formiraju većinu, 17 odbornika predvođenih SNSD-om, još nije preuzelo vlast.

“Nismo naišli na razumijevanje na dosadašnjeg predsjednika SO. Zbog toga smo kontaktirali nadležne institucije. Bilo smo danas u ministrastvu lokalne samouprave”, kaže Uroš Grahovac, novoizabrani predsjednik SO Gradiška.

Smijenjeni predsjednik SO odgovara da ne spore novoformiranu većinu, već način na koji su ozvaničili svoj pakt.

“Ja sam bio spreman, da su mi dozvolili da idemo na redovnu sjednicu, da svoje mjesto prepustim. Činjenica je da imaju 17 odbornika, ali i da ne žele saradnju, uzeli su sebi za pravo da za jedan dan organizuju vanrednu sjednicu i smijene 60 ljudi koji su konkursom došli na svoja mjesta”, kaže Radislav Dončić, smijenjeni predsjednik SO Gradiška.

Iz novoformirane većine odgovaraju da su sve uradili po zakonu. Kako nema dogovoraju, sutra će i zvanično zatražiti pomoć od Ministarstva uprave i lokalne samouprave. Nadležni u tom ministrastvu trebalo bi da pomognu da nova većina, predvođena SNSD-om ponovo preuzme vlast u Gradišci.

ATV