Naslovna Info Gradiška “Druga gradiška petica“: Ante Živković iz Metkovića i Helena Gleđa iz Dubrovnika...

“Druga gradiška petica“: Ante Živković iz Metkovića i Helena Gleđa iz Dubrovnika pobjednici humanitarne ulične trke

GRADIŠKA – Ante Živković iz Metkovića i Helena Gleđa iz Dubrovnika pobjednici su humanitarne ulične trke „Druga gradiška petica“.

Trku je organizovao Atletsko-rekreativni klub Gradiška, s ciljem prikupljanja pomoći za liječenje braće Kristijana i Sergeja Dobrnjca iz Gradiške.

Živković je rekao da je uvjek zadovoljstvo učestvovati u humanitarnim trkama, navodeći da ovo nije prvi put da trči u Gradišci, te da je prošle godine osvojio prvo mjesto na „Gradiškom polumaratonu“.

Gleđa je navela da prvi put učestvuje na trci u Gradišci, da se rado odazvala pozivu organizatora i da joj hladnije vrijeme i slaba kiša nisu smetali, obzirom da profesionalni trkači u takvim uslovima postižu bolje rezultate.

Ona je istakla da više učeststvuje na polumaratonima i maratonima, te da joj je trka na 5 kilometara uvjek izazov da probije granicu prosječne brzine trčanja.

Predsjednik Atletsko-rekreativnog kluba Gradiška Aleksandar Raca rekao je da je za „Dugu gradišku peticu“ bilo prijavljeno oko 200 trkača, ali da je zbog lošijeg vremena bilo 130 učesnika i 50 učesnika u trci za djecu na 1000 metara.

On je naveo da je učestvovalo oko 70 trkača iz Gradiške, te gosti iz drugih gradova Republike Srpske, Federacije BiH i Hrvatske.

U humanitarnoj trci „Druga gradiška petica“ učestvovalo je i 15 pripadnika Jedinice žandarmerije Policijske uprave Gradiška.

Komandir ove jedinice Milan Makitan rekao je da je osnovni cilj učešća pripadnika žandarmerije bio da podrže humanitarnu trku, da se nisu borili za plasman i da su trku završili zajedno uz pjesmu, među posljednim trkačima koji su prošli kroz cilj