Naslovna Info Gradiška Dragoljuba nema već osam dana, roditelji strahuju da je otet

Dragoljuba nema već osam dana, roditelji strahuju da je otet

Neizvjesnost je velika muka, najveća od svih. Noći su duge, a kada najzad svane ne znamo na koju bismo stranu i gdje da tražimo Dragoljuba, pričaju roditelji nestalog dječaka u Gradišci. Prošlo je osam dana od kako je izašao sa nastave i od tada mu se gubi svaki trag.

Kako dani prolaze, raste broj dezinformacija o tome gdje bi se dječak mogao nalaziti i šta mu se dogodilo. Osim što kruže glasine da je viđen na Savskom keju, graničnom prelazi, kao i u Banjaluci, najčešće se pominje da je riječ o samoubistvu. Roditelji u to ne žele da povjeruju.

Naprotiv, kažu Bogdan i Mirjana, bio je pun života. Posljednje što su čuli je da je viđen juče u Banjaluci u blizini stare autobuske stanice, ali i to se pokazalo kao neistina. U dubini duše osjećaju da im je sin živ i sumnjaju da se radi o otmici.

“Mislim da ga neko drži, mislim da ga neko trenutno iskorištava za nešto. Mi smo neprekidno mislima sa njim i to se nama dojavljuje dolazi nam u mozak da njega neko drži, da za nekoga nešto radi, neko ga je prislio. Evo ja ih molim, pustite moje dijete”, rekao je  Bogdan Misimović.

” Nešto mi u duši govori da je dijete živo i da to ne  bi radilo sebi, ne vidim ga tako , možda nas treba i zove a ne čujemo ga”, izjavila je  Mirjana Misimović.

Pijatelji iz škole i poznanici Misimovića od prošlog utorka pokušavaju da na razne načine,a najčešće putem interneta otkriju neki novi trag koji bi ih odveo do Dragoljuba. Za sada bez uspjeha

“ Neobično nam je što je odjednom tako nestao. Ne znam razlog, roditelji su mu divni i mi smo pokušali preko interneta da pokušamo saznati gdje se nalazi. Nama je bitno da je on živ”, ističe Duško Čegar, Dragoljubov prijatelj.

Ni u Centru javne bezbjednosti Banjaluka nemaju , kažu , nikakvih novih saznanja o tome gdje je 16- godišnji Dragoljub Misimović. Ponovljeno nam je da se preduzimaju zakonom propisane radnje i mjere s ciljem pronalaska dječaka, ali ništa više od toga nisu željeli da kažu.