Naslovna Sport Fudbal Dragan Stojković Piksi zvanično selektor Srbije

Dragan Stojković Piksi zvanično selektor Srbije

BEOGRAD – Dragan Stojković Piksi od danas je zvanično selektor fudbalske reprezenatciije Srbije.

Kako je saopštio Fudbaski savez Srbije (FSS), Stojković je potpisao ugovor na tri godine, odnosno do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

– Presrećan sam i u isto vreme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nisam mogao da poželim bolji rođendanski poklon. Svestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali isto tako verujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezentacija – naglasio je Stojković.

Dodao je da, takođe, osjeća veliku podršku sa svih strana koja će biti neophodna kako bi ostvarili ciljeve.

– Vrlo brzo počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Uveliko se pripremamo, analiziramo protivnike od kojih su prva dva izuzetno teška i realno, naši glavni rivali za prva dva mesta u grupi. Kao što sam nedavno izjavio, moramo da budemo jedinstveni, da ginemo za dres naše zemlje, grb i himnu. Nema drugog načina da se dođe do uspeha. Rezultat je prioritet, ali isto tako hoću da mi dominiramo, da želimo gol više i mi budemo ti koji će kontrolisati utakmicu. Biće i teških momenata, ali će i tada biti neophodno jedinstvo, vera i optimizam da će prva sledeća utakmica biti bolja. Još jednom želim da se zahvalim FSS na poverenju i nadam se da ćemo zajedno imati razloga da se radujemo uspesima naše reprezentacije – naveo je Stojković.

Uz selektora Stojkovića na mjestu direktora A tima biće Stevan Stojanović, a u stručnom štabu su treneri Goran Đorović, Saša Ilić, Bratislav Živković , trener golmana Goran Čumić, kondicioni trener Kacušito Kinoši, trener analitičar Nebojša Stamenković i tim menadžer Nemanja Filipović.

– FSS Draganu Stojkoviću i njegovim saradnicima želi mnogo uspeha u predstojećem radu uz iskrene čestitke novom selektoru na divnom danu i 56. rođendanu! Selektore, srećan rođendan i sve najbolje u ime Fudbalskog saveza Srbije – naveo je FSS.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i na društvenim mrežama FacebookInstagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.