Naslovna Kultura Filmovi Dragan Sekulić iz Bardače dobio glavnu ulogu u filmu

Dragan Sekulić iz Bardače dobio glavnu ulogu u filmu

Dvadesetogodišnji Dragan Sekulić iz Bardače dobio je glavnu ulogu u filmu „Letnja škola jahanja“ u kojem glumi rame uz rame sa poznatim srbijanskim glumcem, Svetozarom Cvetkovićem. Film predstavlja master rad producentkinje Nataše Janković sa Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu a snimanje je završeno prije nekoliko dana u Beogradu.

 

„U filmu glumim dečka po imenu Stefan koji se prijavljuje na školu jahanja, jer je zaljubljen u instruktorku. Sa sobom ću povesti najbolju drugaricu Asju kojoj će se svidjeti instruktor. Kako vrijeme bude prolazilo, shvatićemo da smo cijelo vrijeme ja i Asja gajili ljubav jedno prema drugome“, priča Dragan.

Uloga Asje pripala je studentkinji Jelena Tjapkin. Njenu majku glumi Gala Videnović dok se Svetozar Cvetković našao u ulozi njenog oca. Film je sniman na više lokacija u Beogradu, od Hipodroma i Ade Međa do šume u Košutnjaku.

„Pripreme za film su bile veoma naporne jer sam svakodnevno išao na školu jahanja kako bi uloga bila što uvjerljivija. To je bilo naročito važno zbog poslednje scene u filmu u kojoj ćemo ja i Asja jahati konje preko novog mosta na Adi“, kaže Dragan.

Mladi glumac se nalazi na drugoj godini Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu i radi se o jednom od najboljih glumaca u klasi profesorke Biljane Mašić. Na prijemnom ispitu prošle godine osvojio je drugo mjesto među 341 kandidatom i dobio stipendiju iz budžeta Republike Srbije. Jedini je student iz Republike Srpske koji je prošle godine položio prijemni ispit a društvo mu prave studenti iz Beograda, Čačka, Trstenika, Kragujevca i drugih gradova Srbije.

„Imam solidno glumačko iskustvo jer sam glumio u nekoliko predstava Dramskog studija „Daske“ u Laktašima a imao sam ulogu i u kratkom studentskom filmu „Filmsko vrijeme“ sa rediteljem prve godine filmske režije. Ostao mi je još jedan ispit iz prve godine koga ću riješiti ovih dana a onda je sve spremno za novu školsku godinu koja počinje 15. septembra“, kaže Dragan.

Poziv koji mu je stigao od producentkinje Nataše Janković predstavlja mu veliku čast jer se prvi put našao na filmskom platnu sa renomiranim glumcima.

„Ovo je za mene bilo veliko iznenađenje ali drago mi je što su stručnjaci u meni prepoznali talenat i potrudiću se da opravdam ukazano povjerenje“, kaže Dragan.

Iako je pretrpan brojnim glumačkim obavezama, Dragan nađe vremena da skokne do Srpca i održi nekoliko radionica sa glumcima iz amaterske pozorišne trupe „Milenijum“.

U slobodno vrijeme i sam često gleda filmove a uzori u filmskom svijetu su mu Nebojša Glogovac i Danilo Bata Stojković dok od svjetski poznatih imena cijeni DŽeka Nikolsona i Džonija Depa.