Naslovna Info Gradiška Dončića vraćaju, Grahovac se žali

Dončića vraćaju, Grahovac se žali

GRADIŠKA – Uroš Grahovac, predsednik SO Gradiška neće u ponedeljak predati dužnost Radislavu Dončiću nego će se žalili na presudu Osnovnog suda.

On je za “EuroBlic” rekao da će iskoristiti sva pravna sredstva da odbrani poziciju predsednika SO, za šta od februara ove godine ima podršku skupštinske većine. Podsećamo, Grahovcu je Osnovni sud Gradiška pre dva meseca, uz asistenciju policije, predao predsednički kabinet i skupštinsku salu zato što je Radislav Dončić odbio da izvrši primopredaju.  Sada je isti sud pozivajući se na rešenje Vrhovnog suda RS koji je gradišku predmet vratio Okružnom na ponovno odlučivanje zbog neprecizne tužbe, odlučio da u Opštinu vrati Dončića a izvede Grahovca do konačne odluke.

Osnovni sud Gradiška je Grahovcu naložio da u roku od osam dana Dončiću preda službene prostorije, skupštinsu salu i dokumentaciju.

-Nakon što dobijem presudu, iskoristiću sve pouke o pravnom leku. Neću izbegavati poštare, pravdati se bolešču, krečiti kabinet, raspoređivati kante farbe po opštini kao Dončić, nego ću se ponašati moralno i dostojanstveno – izjavio je Grahovac nakon što su ga Radislav Dončić te narodni poslanici Đorđe Krčmar (SDS) i Goran Đorđić (NS) u petak, na konferenciji za medije, pozvali da bez odlaganja u ponedeljak 5. Oktobra izvrši primopredaju.

Radislav Dončić kaže da će načelnik Gradiške, nakon izvršenja najnovijeg sudskog rešenja, “pokušati da okupi političke partije i odbornike kako bi se u što kraćem roku odblokirao rad lokalnog parlamenta”. U istom tonu je i stav Đorđa Krčmara (OO SDS-a) koji od Grahovca očekuje odricanje od prava na žalbu karakterišući takav postupak moralnim i u interesu funkcionisanja lokalne uprave.

Međutim, Grahovac takve predloge smatra “neumesnim i drskim” rekavši da Dočić, Zoran Latinović i ostali njihovi politički saveznici “mesecima pokazuju da im je stalo isključivo do ličnih interesa”.

-Licemerno je tražiti od mene da predam kabinet, dokumenta, inventar i ostalo jer time stalno i neshvatljivo upravlja moj prethodnik. On koristi službeno vozilo, kabinet je preselio u druge prostorije, ponaša se kao predsednik i prima predsedničku platu bez obzira što nema podršku u SO niti želi sazvati sednicu – kazao je Grahovac.

Progovorili Mekinjić i Sladojević

Odbornik SNSD-a Željko Sladojević dematovao je svaku mogućnost promene stave u SO i podrške načelniku. On je rekao “EuroBlicu” da je nepokolebljiv u sadašnjim strančkim redovima a da će se to pokazati na prvoj narednoj sednici.

Odbornik Slavko Mekinjić za kiojeg su u Izvornom SDS-u rekli da je njihov član, to je osporio.

– Ja sam samostalan odbornik ali u skupštinskoj većini sa SNSD-om, ISDS-om i DNS-om – pojasnio nam je Mekinjić.

Izvor: EuroBlic – Milan Pilipović