Naslovna Sport Košarka Dominantno u društvo najboljih Srpske

Dominantno u društvo najboljih Srpske

OKK „Kozara“ Gradiška je sa stilom ušla u I ligu Republike Srpske.Puleni trenera Igora Damjanovića završili su sezonu 2013/2014 bez poraza. Naime od 16 utakmica koliko su odigrali,zabilježili su 16 pobjeda i teren napustili uzdignute glave.

Nakon poigravanja sa protivnicima u II ligi „Zapad“ u regularnom dijelu sezone, igrači OKK „Kozara“ su isto uradili i sa protivnicima u play-offu i tako izborili plasman u I ligi Republike Srpske.Svakako ovu impozantnu sliku upotpunjuje podatak da su protivnike dobijali u prosjeku sa 20 poena razlike.Slično kao i rukometni klub iz našeg grada i OKK „Kozara“ ima loše uslove za rad. Tako da će svoje protivnike u I ligi, umjesto u Gradišci, dočekivati u Srpcu,razlog poznat svima,nedostatak sportke dvorane.

Tokom čitave sezone ekipu je krasio timski duh,ali su se ipak istakli neki igrači poput Saše Damjanovića, Savića ili Radića.

Prema riječima trenera Damjanovića, ambicije za slijedeću sezonu zavise od finansijke konstrukcije. Ako ona bude na jednom prikladnom nivou, cilj je play-off,ako ne sredina tabele.

OKK „Kozara“ se ponovno aktivirala 2012.godine,nakon nekih nemilih scena u KK „Servitium“. Samim tim su morali krenuti iz najnižeg ranga takmičenja. Iste te godine su odigrali treću ligu, koja se igra u ljetnom vremenskom periodu i tu su ligu završili bez poraza, tako da igrači OKK „Kozara“ već dvije godine ne znaju za poraz.

I ovaj sportski kolektiv je dokaz koncentracije sportskog talenta na prostoru naše opštine.

Saša Kovačević