Naslovna Info Gradiška Domaći zdravi proizvodi u „Kući Lijevča i Potkozarja“ u Gradišci

Domaći zdravi proizvodi u „Kući Lijevča i Potkozarja“ u Gradišci

GRADIŠKA – Gradska uprava i Turistička organizacija novčano stimuliraju komercijalna i nekomercijalna domaćinstva da certificiraju svoje proizvode.

„Kuća Lijevča i Potkozarja“, nedavno otvorena u centru Gradiške, opravdala je svaku uloženu marku u projekt i prelijepo uređeni prostor. Police ove prodavnice ispunjene su domaćim proizvodima iz plodnog Lijevče polja i Potkozarja. Na sve strane hladno cijeđeni voćni sokovi, pekmezi, džemovi, pčelarski proizvodi, ljuta alkoholna pića, domaće vino, čajevi, tinkture, ali i pivo iz kućne radinosti. Maja Subotić s osmijehom dočekuje kupce koji u ovu prodavnicu dolaze sa svih strana.

– Iz dana u dan sve je više kupaca, ali i proizvoda. Javljaju nam se proizvođači s veoma kvalitetnim proizvodima. Cijene su prihvatljive, a zaista se radi o besprijekornom kvalitetu, odnosno o certifikovanim i brendiranim proizvodima – kazala je Subotić.

Raznovrsna ponuda

Gradska uprava i Turistička organizacija smišljeno podržavaju rad „Kuće Lijevča i Potkozarja“ na taj način što nakon javnog poziva novčano stimuliraju komercijalna i nekomercijalna domaćinstva da certificiraju svoje proizvode.

Sokovi od aronije, borovnice, šumskih plodova, domaćeg voća koštaju kao i u marketima, pčelarski proizvodi su garantirano originalni, tako da je izbjegnuta opasnost od kupovine patvorenog meda.

– Osim prehrambenog programa, imamo kozmetiku iz kućne radinosti, suvenire, turističke brošure, cekere, majice, maske, sve s obilježjima grada. Svakodnevno dobivamo nove proizvode, ovo je idealno mjesto za kupovinu suvenira, originalnih poklona i zdravih proizvoda – rekla je Subotić.

Ovaj kraj je nadaleko poznat po pčelarima, voćarima, povrtlarima, stočarima, ali i majstorima koji prave originalne suvenire. „Kuća Lijevča i Potkozarja“ je idealno mjesto za promociju, ali i prodaju domaćih proizvoda i pokretanje novih ideja.

Autor: Boško Grgić

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.