Naslovna Info Gradiška Dokaz da ima dobrih, časnih i poštenih ljudi: Izgubljeni novčanik Ferida Čataka...

Dokaz da ima dobrih, časnih i poštenih ljudi: Izgubljeni novčanik Ferida Čataka pronađen čak tri puta

GRADIŠKA – Ferid Čatak, poznati lovac iz Dubrava kod Gradiške, kinološki sudija, uzgajivač na desetine vrsta životinja i svjetski šampion u golubarstvu, potvrdio nam je da među ljudima ima dobrih, časnih i poštenih. 

Nedavno je Ferid u Banjoj Luci izgubio novčanik s dokumentima, kako kaže, u krugu UKC-a na Paprikovcu. Da nevolja bude veća, među izgubljenim dokumentima su i ona izdata u Danskoj, koje Čatak koristi kada putuje u tu skandinavsku državu. I taman kad je izgubio nadu da će pronaći novčanik s dokumentima, javila mu se poštena osoba i potvrdila da ne brine.

– Taman sam rekao ženi da počinjem vaditi nove dokumente kad mi stiže poruka od ženske osobe da je pronašla dokumente. Bila je to Svjetlana Dakić. Svjetlana živi na Paprikovcu. Šetala je s djetetom i pored puta na betonu ugledala novčanik. Čim je došla kući, ukucala je na Facebooku moje ime i tako me pronašla – ispričao je Čatak.

Svjetlana i Ferid su uz kafu rekonstruirali čitav događaj. Prvobitni nalazač novčanika je uzeo novac, a novčanik s dokumentima bacio u žbunje pored puta. Potom su komunalci sjekli živicu probijajući novu trasu puta, ponovo pronašli novčanik i ostavili ga na paletu betonskih ivičnjaka da se vidi. Treći put novčanik je pronašla Svjetlana Dakić i riješila Ferida neizvjesnosti i velikih troškova zbog ponovnog vađenja dokumenata.