Naslovna Info Dodik sa vlasnikom italijanske kompanije: Ne postoje adekvatni uslovi za poslovanje u...

Dodik sa vlasnikom italijanske kompanije: Ne postoje adekvatni uslovi za poslovanje u Industrijskoj zoni Ramići

BANJALUKA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa vlasnikom italijanske kompanije PMP Industries S.p.A. Frančeskom Pocom o novim investicijama u Republici Srpskoj.

Poco je upoznao srpskog člana Predsjedništva BiH da je njegova kompanija ranije iskazala interes za Industrijsku zonu Ramići i da je njihov tim, pregledavajući tu lokaciju, utvrdio da ne postoje adekvatni uslovi koji su njima potrebni, te da povlače svoj raniji interes za tu lokaciju, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

On je iskazao interes i obavijestio srpskog člana Predsjedništva da će nastaviti da traga za adekvatnom lokacijom kako bi investirao u taj projekat.

“Kompanija PMP Jelšingrad Gradiška već petnaest godina uspješno posluje u tom gradu, a PMP Industries S.p.A, sa osam fabrika širom svijeta, planira početak proizvodnje u novom objektu u Republici Srpskoj 2023. godine”, navodi se u saopštenju.

Srpski član Predsjedništva BiH je podržao poslovne planove firme i izrazio zadovoljstvo namjerom investitora da nastavi poslovanje u Republici Srpskoj.